Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Θεαματικό άδειασμα του Πέτσα στον Βορίδη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεαματικό άδειασμα του Πέτσα στον Βορίδη (Video)

https://www.youtube.com/embed/izPeVz4av00

«Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι Παγκόσμιο και όχι ελληνοτουρκικό. Κι εμείς εργαζόμαστε όχι σε επίπεδο αντιποίνων αλλά οικουμενικής καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας» απάντησε σε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση της «Α» και του Κ. Σαββόπουλου στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο Μάκης Βορίδης για το μουσείο του Κεμάλ

Σχετικά με την Τουρκία και την Αγία Σοφία, αλλά και τη δήλωσή του για το το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι "το αν είναι εφικτή λόγω κυριότητας η πρόταση για μετατροπή του μουσείου σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού, η κυριότητα πάντοτε σε αυτά τα ζητήματα είναι ένα θέμα, απαιτούνται και άδειες για την ίδρυση ιδιωτικών μουσείων.

Επομένως αν θέλει κάποιος να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και είναι κράτος και έχει όρεξη να επιβάλλει κυρώσεις σε αυτή την κατεύθυνση, είναι προφανές ότι μπορεί να το κάνει. Άρα αυτοί που έσπευσαν να ανακαλύψουν νομικά κωλύματα στα θέματα της ιδιοκτησίας και σε άλλα θέματα σε αυτή την ιδέα, ας το πω έτσι, θα ήθελα να είναι εξίσου νομιμόφρονες και να φροντίζουν τα θέματα με τέτοια νομική επιμέλεια και σε άλλα ζητήματα, όταν πλέον ευθέως αντιτίθενται σε νόμους.

Αυτοί που έκαναν όλη αυτή την κριτική, είναι πολύ υπάκουοι στα ζητήματα νομιμότητας όταν αφορούν θέματα να μη θιγεί η Τουρκία, αλλά καθόλου υπάκουοι όταν έχουμε να εφαρμόσουμε στο εσωτερικό τη νομιμότητα. Το λέω για την βαθιά αντίφαση που περιέχει αυτή η κριτική.

Το δεύτερο που άκουσα είναι ότι υπάρχει μια σύγκρουση, Κεμαλιστών ας το πω και Οθωμανικών, τους οποίους εκπροσωπεί ο Ερντογάν. Εκείνο που έχει σημασία εδώ, γιατί ξαφνικά θα αναδείξουμε σε φιλέλληνα τον Κεμάλ Ατατούρκ, έχουμε μπερδευτεί λίγο στην Ελλάδα, το έχουμε μπερδέψει το πράγμα".

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL