Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
"Σαμαρικό" μήνυμα για τον ανασχηματισμό μέσω Βαγγέλη Μαρινάκη / Όμηρος της διαπλοκής ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Σαμαρικό" μήνυμα για τον ανασχηματισμό μέσω Βαγγέλη Μαρινάκη / Όμηρος της διαπλοκής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε “βέρτιγκο” βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Alter Εgo, συμφερόντων του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, να επιστρέψει τα κονδύλια της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς». Η εταιρεία δε, αφού στήριξε με νύχια και με δόντια την εκλογή Μητσοτάκη και το κυβερνητικό έργο, δηλώνει “με αυτόν τον τρόπο την ανεξαρτησία της από τους κρατικούς πόρους” πραγματοποιώντας επίδειξη ισχύος απέναντι στον πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση της Alter Ego κοινοποιήθηκε ένα εικοσιτετράωρο μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ ότι “ανασχηματισμός θα γίνει, αλλά δεν είναι της στιγμής”. Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν το “ηχηρό χαστούκι” της εταιρείας προς το Μαξίμου ως “προειδοποίηση” που... έρχεται από τη “σαμαρική" πτέρυγα της Ν.Δ. Άλλωστε, όπως σημειώνουν, “τα κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα στην πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του πρώην πρωθυπουργού είναι πάντα ενεργά”.

Όπως είχε αποκαλύψει η “Α”, ο Αντώνης Σαμαράς είχε ακυρώσει -πριν από λίγες εβδομάδες- τις “διορθωτικές κινήσεις” που είχε προαναγγείλει, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο Κ. Μητσοτάκης. Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να αξίωνε τη μετακίνηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ζητούσε την παραμονή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στο υπουργικό σχήμα, αλλά και τη μη κατάτμηση του υπουργείου (σ.σ.: Ανάπτυξης και Επενδύσεων) του Άδ. Γεωργιάδη.

“Δεν έγινε κάτι λάθος”...

Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι, μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε στον ΣΚΑΪ ότι “δεν έγινε κάτι λάθος” αναφορικά με την κραυγαλέα έλλειψη κριτηρίων στη λίστα με τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, η εταιρεία “δανείστηκε” τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι “δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων”. Σύμφωνα με τη λίστα, το ποσό που αναλογούσε στον όμιλο ("Τα Νέα", "Το Βήμα", in.gr) ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ (1.231.886).

Την αμηχανία της κυβέρνησης αποτύπωσε η απροθυμία του Στέλιου Πέτσα να τοποθετηθεί για την κίνηση της Alter Ego, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. “Δεν θα ήθελα να σχολιάσω οποιαδήποτε αντίληψη έχει όποιος κάνει μια ανακοίνωση για το θέμα αυτό” επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (σε ερώτηση της “Α”) για την καυστική ανακοίνωση της εταιρείας.

Κοινωνικό προφίλ και ανταγωνισμοί...

Η κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στοχεύει και στον “εξωραϊσμό” του προφίλ του επιχειρηματία, λόγω ανοιχτών δικαστικών υποθέσεων. Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός φέρεται να αποζητεί ένα “κοινωνικό προσωπείο”, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού του με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται, ταυτόχρονα με τον ίδιο, στους χώρους των μίντια και του ποδοσφαίρου. Στο μικροσκόπιο τίθεται η προτροπή-κατακλείδα της ανακοίνωσης της Alter Ego προς την κυβέρνηση “να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ”. Υπενθυμίζεται πως στα μίντια της εταιρείας υπήρξαν εκτεταμένες “εκκαθαρίσεις” εργαζομένων στο πρόσφατο παρελθόν (Ιούλιος - Αύγουστος 2018). Επιπλέον, όταν ο Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε αναφορικά με την προοπτική τα συγκεκριμένα κονδύλια να κατευθυνθούν προς άνεργους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι “τα χρήματα θα πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό”.

Η περιβόητη λίστα προκαλεί ντόμινο προβλημάτων στην κυβέρνηση

Η «Αυγή» και ο ρ/σ Στο Κόκκινο ζητούν ήδη με εξώδικο τεκμηριωμένη ενημέρωση για τα κριτήρια με τα οποία μοιράστηκαν τα 20 εκατομμύρια του δημόσιου χρήματος, μηνύσεις και αγωγές προανήγγειλε και η «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ και το cretalive ανακοίνωσε ότι επιστρέφει τα χρήματα που πήρε από την καμπάνια.

Η πτέρυγα ΛΑΟΣ και... η "σοβαρή Χρυσή Αυγή"

Την κυβερνητική θέση δυσχεραίνουν οι εικόνες αστυνομικής αυθαιρεσίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών που εκτυλίχθηκαν, την Πέμπτη, στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το αυταρχικό-κατασταλτικό δόγμα του Νόμου Χρυσοχοΐδη στήριξαν σθεναρά μόνο η κυβερνητική πτέρυγα του ΛΑΟΣ (Βορίδης - Πλεύρης - Γεωργιάδης) και ο εμπνευστής του οράματος περί... ”σοβαρής Χρυσής Αυγής” Μπάμπης Παπαδημητρίου. Δεν πέρασε δε απαρατήρητη η συσκότιση της αστυνομικής βίας εκ μέρους των αδρά πληρωμένων ΜΜΕ της λίστας Μητσοτάκη - Πέτσα. Ήδη, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιχειρήσει να στιγματίσει το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα της διαμαρτυρίας συνδέοντας τις διαδηλώσεις με πρακτικές τυφλής βίας!

Ο κοριός κρύβει εκπλήξεις

Επιπρόσθετο προβληματισμό στην κυβέρνηση προκαλούν και οι αποκαλυπτικές συνομιλίες που κατέγραψε ο “κοριός” της ΕΥΠ και αφορούν το παρακρατικό κύκλωμα πρώην υπουργών και βουλευτών της Ν.Δ., επίορκων αστυνομικών και ανώτατων δικαστικών. Η ανησυχία στους κόλπους της Ν.Δ. έγκειται στο γεγονός ότι ενδεχομένως εμπλέκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση "γαλάζιος" βουλευτής, που ταυτόχρονα διατέλεσε μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο!

Όσο για τον πρώην υπουργό που εμπλέκεται σε υπόθεση παιδεραστίας; Ανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης να τον ρίξει στα “μαλακά”, επιχειρώντας μια χοντροκομμένη αντιπαραβολή με τους ισχυρισμούς του... αξιόπιστου, πλέον, Χρ. Καλογρίτσα. “Η σύγκριση της προσωπικής και ατομικής συμπεριφοράς ενός πρώην υπουργού σε ιδιωτικά του θέματα, έστω και παράνομα, με ό,τι έκανε ένας εν ενεργεία υπουργός κατά την άσκηση των κυβερνητικών του καθηκόντων, προσπαθώντας να στήσει έναν δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, έχει καμία σχέση; Εάν κάποιος έκανε στην ιδιωτική του ζωή παράνομες πράξεις, ας τιμωρηθεί. Αλλά στην ιδιωτική του ζωή τα έχει κάνει, όχι στη δημόσια» δήλωσε ο κ. υπουργός...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL