Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Χωροφυλακίστικα επιχειρήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωροφυλακίστικα επιχειρήματα

Στην ομιλία του σχετικά με το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ο πρωθυπουργός επανέφερε το εξής απλοϊκό σχήμα κοινωνικού αυτοματισμού το οποίο παραδοσιακά χρησιμοποιούν η Δεξιά και τα ΜΜΕ της προκειμένου να αμφισβητήσουν το συνταγματικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένο -μέσα από ποτάμια αίματος- δικαίωμα στηδιαδήλωση: Διαδηλωτές εναντίον κοινωνικού συνόλου.

Είπε επιχειρηματολογώντας στη Βουλή «(...) Διότι όσο πολύτιμη είναι η ελευθερία κάποιου να διαμαρτύρεται, το ίδιο πολύτιμη είναι η ελευθερία κάποιου άλλου να φτάσει στο νοσοκομείο, στη δουλειά του, στο σπίτι του ή απλά να επιλέξει να βγάλει βόλτα τα παιδιά του. Δεν υπερισχύει σε μία δημοκρατία το ένα δικαίωμα έναντι των υπολοίπων». Δηλαδή υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που πάνε στη δουλειά τους, στο νοσοκομείο ή βγάζουν βόλτα τα παιδιά τους και οι «άλλοι», οι οποίοι κάνουν μόνο διαδηλώσεις, δεν έχουν δουλειά, σπίτια, παιδιά κ.λπ., απλώς διαδηλώνουν για να ταλαιπωρούν τους υπολοίπους, οι οποίοι, εφόσον έχουν παιδιά, δεν κατεβαίνουν ποτέ στον δρόμο, «κοιτάνε τη δουλειά τους» και βλέπουν τις ειδήσεις των 8.

Επιχειρήματα χουντικού χωροφύλακα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL