Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χωροφυλακίστικα επιχειρήματα

ICON

Στην ομιλία του σχετικά με το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ο πρωθυπουργός επανέφερε το εξής απλοϊκό σχήμα κοινωνικού αυτοματισμού το οποίο παραδοσιακά χρησιμοποιούν η Δεξιά και τα ΜΜΕ της προκειμένου να αμφισβητήσουν το συνταγματικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένο -μέσα από ποτάμια αίματος- δικαίωμα στη διαδήλωση: Διαδηλωτές εναντίον κοινωνικού συνόλου

Στην ομιλία του σχετικά με το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ο πρωθυπουργός επανέφερε το εξής απλοϊκό σχήμα κοινωνικού αυτοματισμού το οποίο παραδοσιακά χρησιμοποιούν η Δεξιά και τα ΜΜΕ της προκειμένου να αμφισβητήσουν το συνταγματικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένο -μέσα από ποτάμια αίματος- δικαίωμα στηδιαδήλωση: Διαδηλωτές εναντίον κοινωνικού συνόλου.

Είπε επιχειρηματολογώντας στη Βουλή «(...) Διότι όσο πολύτιμη είναι η ελευθερία κάποιου να διαμαρτύρεται, το ίδιο πολύτιμη είναι η ελευθερία κάποιου άλλου να φτάσει στο νοσοκομείο, στη δουλειά του, στο σπίτι του ή απλά να επιλέξει να βγάλει βόλτα τα παιδιά του. Δεν υπερισχύει σε μία δημοκρατία το ένα δικαίωμα έναντι των υπολοίπων». Δηλαδή υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που πάνε στη δουλειά τους, στο νοσοκομείο ή βγάζουν βόλτα τα παιδιά τους και οι «άλλοι», οι οποίοι κάνουν μόνο διαδηλώσεις, δεν έχουν δουλειά, σπίτια, παιδιά κ.λπ., απλώς διαδηλώνουν για να ταλαιπωρούν τους υπολοίπους, οι οποίοι, εφόσον έχουν παιδιά, δεν κατεβαίνουν ποτέ στον δρόμο, «κοιτάνε τη δουλειά τους» και βλέπουν τις ειδήσεις των 8.

Επιχειρήματα χουντικού χωροφύλακα.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.
Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις