Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ρεπατζού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρεπατζού

Αυτό το ανοσιούργημα περιορισμού των συνταγματικών ελευθεριών, της ελευθερίας της βούλησης και του συνέρχεσθαι αποτυπώνει το «πιστεύω» της νεοδεξιάς πλειοψηφίας που κυβερνά τον τόπο.

Αυτό το «πιστεύω» ασπάζονται και συνηγορούν η κλασική Ακροδεξιά του Κυρ. Βελόπουλου, που έσπευσε να στηρίξει το νομοσχέδιο από την πρώτη στιγμή. Από κοντά ευρεία τμήματα του πάλαι ποτέ κεντροαριστερού ΠΑΣΟΚ.

Το ένα κομμάτι του εκπροσωπείται στην κυβέρνηση από τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Μ. Χρυσοχοΐδη, εμπνευστή και εκτελεστή του νομοσχεδίου που βάζει στον «γύψο» σημαντικές δημοκρατικές ελευθερίες.

Το άλλο κομμάτι, που μετεξελίχθηκε σε ΚΙΝ.ΑΛΛ., στηρίζει κατά πλειοψηφία το νομοθετικό έκτρωμα του πρώην «συντρόφου» προβάλλοντας κάποιες περιστασιακές ενστάσεις για τα μάτια του κόσμου, αφού πρώτα η πρόεδρος βγήκε να το στηρίξει θριαμβολογούσα.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολιτικό και κυβερνητικό «μπλοκ» οπισθοδρόμησης και δημοκρατικής εκτροπής. Αντίστοιχο της περιόδου 2012 – 2015 και της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Σήμερα η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Κυριάκος Μητσοτάκης, με στήριξη Φώφης Γεννηματά και συνδρομή του Κυρ. Βελόπουλου, τη νέα εκδοχή του ΛΑΟΣ.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με την (πιθανότατη) υπερψήφιση του Νόμου Χρυσοχοΐδη -παρά τις αντιδράσεις της βάσης του, κυρίως των συνδικαλιστών του που παρακολουθούν ενεοί το ατέλειωτο «πολιτικό στριπτίζ» της πάλαι ποτέ δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης- βάζει τέλος στην όποια πολιτική στόχευση επαναφοράς του.

Η προηγούμενη εξέπνευσε με την πτώση του Γιώργου Παπανδρέου και τη μετέπειτα μετάλλαξή του σε ένα δεύτερο δεξιό κόμμα υπό την καθοδήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και την ανάδειξη ακροκεντρώων (δηλαδή ακροδεξιών) στοιχείων όπως ο Αν. Λοβέρδος, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, αλλά και πολιτικών ανεκδότων, όπως ο νεαρός αναπληρωτής εκπρόσωπος Σπ. Καρανικόλας.

Οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων είναι ουσιαστικά ένα βήμα πριν την πλήρη αυταρχικοποίηση ενός εν εξελίξει νέου πλαισίου που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε κατάσταση ημιπαρανομίας και τη συνδικαλιστική δράση.

Στα συνδικάτα, που ακόμα κρατά ζωντανές δυνάμεις και έχει κοινωνικά ερείσματα το ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά βοηθάει τη Νέα Δημοκρατία να έρθει νωρίτερα το τέλος. Με πράξεις και πρωτοβουλίες της, κάνοντας στην ανάγκη και τα ρεπό της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL