Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Μυστικά και ψέματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μυστικά και ψέματα

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους της κυβέρνησής του, περιέγραψε μια εικόνα της Ελλάδας που το πιθανότερο είναι να του τη μετέφερε ο φίλος του ο εξωγήινος στον Υμηττό. Διότι η Ελλάδα την οποία περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του ουδεμία σχέση έχουν με αυτά τα οποία ζουν εδώ και ένα χρόνο όσοι κατοικούν σε αυτόν τον τόπο.

Διάνθισε τις απαντήσεις του και με μερικά ευτράπελα, όπως το ότι έφτιαξε τη γραμμή 3 του μετρό μέσα σε έναν χρόνο, αυτή τη γραμμή που χθες εγκαινίασε χωρίς να είναι ολοκληρωμένη, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την εικόνα προεκλογικής προετοιμασίας, που φαίνεται πως ξεκίνησε με τα εγκαίνια... των κατεδαφίσεων στο Ελληνικό την περασμένη εβδομάδα.

Οι δύο ειδήσεις που βγήκαν από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ότι δεν σκοπεύει να κάνει εκλογές πριν από το τέλος της τετραετίας, κάτι για το οποίο δεν πείθουν οι πράξεις και οι παραλείψεις της κυβέρνησής του, και ότι δεν προτίθεται σε αυτήν τη φάση να κάνει ανασχηματισμό.

Και οι μεν εκλογές και η διάψευσή τους είναι κάτι που δικαιούται ένας πρωθυπουργός, ακόμα και αν ετοιμάζεται για εκλογικό αιφνιδιασμό. Όμως η διάψευση του ανασχηματισμού, τον οποίο ο ίδιος έχει ανακοινώσει και αποσύρει δυο-τρεις φορές το τελευταίο διάστημα, δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να αποφασίσει τη σύνθεση της κυβέρνησής του χωρίς το ok του Αντώνη Σαμαρά.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL