Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ψηφίστηκε το ν/σ έκτρωμα ενάντια στις διαδηλώσεις (Ζωντανή μετάδοση)

Κορυφώνεται σήμερα με τις ομιλίες αρχηγών κομμάτων η συζήτηση για το νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη που περιορίζει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Ονομαστική ψηφοφορία έχουν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ επί της αρχής, επί των άρθρων που αφορούν στις συναθροίσεις και επί του άρθρου για τη «σύσταση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη που περιορίζει τις διαδηλώσεις και έχει ξεσηκώσει σωρεία αντιδράσεων. Κόλαφος ήταν η Έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής για το νομοσχέδιο που το έκρινε αντισυνταγματικό και ανάγκασε τον Μ. Χρυσοχοϊδη να καταθέσει νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Χθες απορρίφθηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης η αίτηση Αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ σήμερα έχει ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπερψηφίζει το νομοσχέδιο της Δεξιάς για τον περιορισμό των διαδηλώσεων ωστόσο αναβρασμός και έντονες αντιδράσεις υπάρχει στη βάση του κόμματος από βουλευτές, συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδης δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο, που συζητείται για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, θα ψηφιστεί από Ν.Δ., Ελληνική Λύση και ΚΙΝ.ΑΛΛ. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πλειοψηφία από την Ακροδεξιά έως το Κέντρο είχε διαμορφωθεί και για το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου το 2011, που οδήγησε στη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ υπό τον Λ. Παπαδήμο.

Σήμερα στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπου επίσης θα συμμετάσχουν και οργανώσεις, κόμματα της Αριστεράς, φορείς και συλλογικότητες. Στις 8 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Μπαράζ επιθέσεων από επιστημονικούς φορείς και οργανώσεις

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις