Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Γην και ύδωρ" η Γεννηματά στον Μητσοτάκη

Συμμαχία σαν από... παλιά - σύμπλευση Ν.Δ, ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ελληνικής Λύσης στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις - Επικαλέστηκε την επιβολή αλλαγών στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη και ανακοίνωσε ότι θα υπερψηφίσει

Όπως ήθελε η Ν.Δ. και διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτησή τους στην Ολομέλεια, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. άλλαξε γνώμη και το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη κατά των διαδηλώσεων θα ψηφιστεί αύριο από τη Βουλή και με τη στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη. Με δήλωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υποστήριξε ότι «με την καθοριστική παρέμβασή μας αλλάξαμε ριζικά το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Έτσι, το νομοσχέδιο, που από σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, θα ψηφιστεί από Ν.Δ., Ελληνική Λύση και ΚΙΝ.ΑΛΛ. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πλειοψηφία από την Ακροδεξιά έως το Κέντρο είχε διαμορφωθεί και για το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου το 2011, που οδήγησε στη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ υπό τον Λ. Παπαδήμο.

Η Φ. Γεννηματά έκανε λόγο για «δημιουργική αντιπολίτευση απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό» και εκτίμησε ότι «η μετωπική σύγκρουση που στήθηκε και στο θέμα αυτό θα οδηγούσε σε νέες βίαιες συγκρούσεις στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας». «Άλλο ρύθμιση και κανόνες και άλλο κατάργηση συνταγματικών δικαιωμάτων, που για μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Από τις θεσμικές εγγυήσεις, κερδισμένοι είναι οι πολίτες» πρόσθεσε.

Ο Καμίνης είχε αντιπροτείνει το δικό του σχέδιο

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, ο εισηγητής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιώργος Καμίνης «αντιπρότεινε» αυτούσιο το δικό του νομοσχέδιο για να δώσει θετική ψήφο! «Ας φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, αυτούσια, την πρόταση του Δήμου Αθηναίων, την οποία ισχυρίζεται ότι έχει υιοθετήσει», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις