Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Ραγκούσης κατά Χρυσοχοϊδη για τις διαδηλώσεις με τεκμήρια - Καμία απάντηση από τον υπουργό (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ραγκούσης κατά Χρυσοχοϊδη για τις διαδηλώσεις με τεκμήρια - Καμία απάντηση από τον υπουργό (Video)

Ο Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη για το γεγονός ότι με το νομοσχέδιο αυτό η Αστυνομία θα αποφασίζει τα πάντα, ενώ όπως απέδειξε με τις φωτογραφίες που προσκόμισε στη Βουλή τίποτα το καινοφανές δεν φέρνει το νομοσχέδιο αφού ήδη, οι διαδηλώσεις που έχουν λίγα άτομα ανεβαίνουν στο πεζοδρόμιο.

Άρα ποιο το νόημα της αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου;

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε:

Κύριε Υπουργέ, Ειλικρινά, πάρα πολύ ειλικρινά θα πω δύο πράγματα εισαγωγικά. Πρώτον ότι με τρομάξατε. Και επειδή δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν γνωρίζετε το νομοσχέδιο που εισηγήστε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ειλικρινά σας ρωτώ τις ζημιές που γίνονται, μεγάλες ζημιές και σε περιουσίες και σε ανθρώπινες ζωές, σωστά, το νομοσχέδιο σας εισηγείται να πληρώνει αυτός που προκαλεί αυτές τις καταστροφές? Είπατε να πληρώνει αυτός που προκαλεί τις καταστροφές και σας είπαμε όχι; Όχι κύριε Χρυσοχοίδη.  Το νομοσχέδιο σας εισηγείται να πληρώνει ο οργανωτής της οποιασδήποτε πορείας και συγκέντρωσης εάν εκτιμηθεί από την αστυνομία.

Δεύτερον, ξέρετε τι είπατε προηγουμένως?  Διαλύσατε το άρθρο 11 του Συντάγματος. Αντιστρέψατε τη λογική του και το τεκμήριο το συνταγματικό που θέτει το άρθρο 11. Τι είπατε προηγουμένως εσείς? Διαβάστε τα πρακτικά. Θα παίρνουν άδεια από την αστυνομία είπατε.

Δεν υπάρχει πιο κατάφορη παραβίαση, αναγνώριση της παραβίασης του Συντάγματος που έχετε συμπεριλάβει σε αυτό το νομοσχέδιο. Διότι το Σύνταγμα έχει ανάποδα το τεκμήριο, ότι η αστυνομία μπορεί να απαγορεύσει με αιτιολογημένη άποψη. Πείτε μου απαγορεύουμε λέτε τις συγκεντρώσεις?

Πρώτον αν δεν τις απαγορεύτε κύριε Χρυσοχοίδη γιατί τόση φασαρία? Αλλά ναι θα σας πω που τις απαγορεύετε κατά τρόπο απαράδεκτο θεσμικά και συνταγματικά και κοινωνικά και πολιτικά. Τι λέει το άρθρο 7 που έχετε φέρει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο?

Επικείμενη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση. Για τη λήψη της απόφασης περί απαγόρευσης σε γνωστοποιηθείσα δημόσια υπαίθρια συνάθροιση λαμβάνονται υπόψη ιδίως, από ποιόν? Αποκλειστικά και μόνο από την Αστυνομία

α) ο εκτιμώμενος αριθμός συμμετεχόντων. Από ποιον? Από την αστυνομία. Δηλαδή η αστυνομία θα εκτιμά. Και έρχεστε εδώ και μας ρωτάτε αν και πως απαγορεύετε τις συγκεντρώσεις?

Και τελευταίο. Εδώ υπάρχει ένα τελευταίο και πολύ σημαντικό επίσης. Σας παρακαλώ πολύ. Ο συνάδελφος σας με τον οποίο μοιράζεστε τα υπουργικά έδρανα έχει κύριε Χρυσοχοίδη, σας το είπα προηγουμένως, πραγματικά με έχετε τρομάξει. Δεν καταλαβαίνω τι κάνετε τώρα. Έχει φέρει (...) το οποίο λέει το εξής και το οποίο ισχύει.

Σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100 χιλιάδων κατοίκων δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ιδιαίτερα μικρές σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής, συναθροίσεις.

Από 120 διαδηλωτές γιατί θα τους βάζετε εσείς στο πεζοδρόμιο, μπαίνουν ήδη στο πεζοδρόμιο. Να οι φωτογραφίες.

Είναι ψέμματα αυτές οι φωτογραφίες? Τι γελάτε, ειρωνεύεστε και από πάνω?

Διαβάστε επίσης:

Γ. Ραγκούσης: Εισάγετε ένα νέο είδος εγκληματία... του πολίτη-διαδηλωτή (Video)

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL