Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.1°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.8°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
15 °C
14.9°C17.0°C
1 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
0 BF 59%
Εσωτερική απειλή για τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εσωτερική απειλή για τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως αυτή η κυβέρνηση εργάζεται σοβαρά και μεθοδικά για την ταχύτερη δυνατή έξοδο από την πανδημία; Πως έχει σχέδιο να διορθώσει τις αδυναμίες του στρεβλού οικονομικού μοντέλου της χώρας, ώστε αυτό να είναι βιώσιμο και όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικό; Πως έχει δημοκρατική κουλτούρα και για να τα καταφέρει επιδιώκει τις μεγαλύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις; Πως έχει οικοδομήσει στέρεες διεθνείς σχέσεις και συμμαχίες για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων; Ποια στοιχεία και γεγονότα σας κάνουν να πιστεύετε κάτι τέτοιο;

ΠΟΥΛΗΣΑΝ προεκλογικά το σχέδιο για λιγότερους φόρους, με το οποίο έπεισαν μεγάλο μέρος της μικρής, μεσαίας και μεγάλης επιχειρηματικότητας. Έκρυψαν όμως πως αυτό, λόγω περιορισμού των δημοσίων εσόδων, οδηγεί στο μικρότερο κράτος, στη φτηνή εργασία και στον περιορισμό των συντάξεων. Και καθώς τα έξοδα για Υγεία, ασφάλιση και Παιδεία θα ροκανίσουν ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα των νοικοκυριών, η ζήτηση θα περιοριστεί δραματικά και τα εισαγόμενα προϊόντα θα εκτοπίσουν τα εγχώρια, μιας και μεγάλο μέρος του λιανικού εμπορίου ελέγχεται από ξένες αλυσίδες.

ΚΑΝΕΙΣ δεν σκέφτηκε το απλό. Βγάζω 100 και πληρώνω φόρο 40. Μου μένουν μεικτά 60 και αφαιρουμένων των εξόδων έχω καθαρά 30. Ο Μητσοτάκης μου υπόσχεται ότι ο φόρος θα πάει 25, άρα θα μου μείνουν μεικτά 75 και καθαρά 40. Συμφέρει. Τι θα γίνει όμως αν η ζήτηση κάνει βουτιά και αντί για 100 βγάζω 50 με τα ίδια πάνω κάτω έξοδα; Πόσα μένουν με το φόρο που υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης; Μένουν 20; Δύσκολο.

ΚΑΠΟΙΟΙ από όσους τσίμπησαν το δόλωμα ήδη βλέπουν λουκέτα στον ύπνο και τον ξύπνιο τους. Τα εργατικά συνδικάτα, που έχουν την υποχρέωση να υπερασπίζονται μακροπρόθεσμα τα συμφέροντα των εργαζομένων, υπολειτουργούν. Οι συνδικαλιστικοί φορείς των ελίτ ελέγχονται από τους χορηγούς της κυβέρνησης και προηγούνται στις προτιμήσεις. Ο κρατικοδίαιτος καπιταλισμός επιστρέφει. Τα κέρδη δεν επανεπενδύονται και γίνονται περιουσία που κρύβεται στους φορολογικούς παραδείσους.

ΝΕΕΣ μεγάλες άμεσες ξένες επενδύσεις δύσκολα θα έρθουν σε μια υπερχρεωμένη χώρα, με περιορισμένη πολιτική και οικονομική επιρροή στην ευρύτερη περιοχή και με εγχώρια αγορά συρρικνωμένη από την ύφεση. Αν το μέλλον αυτής της χώρας είναι η φτηνή αγορά εργασίας και οι λιγότεροι φόροι, χωρίς σχέδιο και όραμα για επενδύσεις στη γνώση, πρωταγωνιστικό ρόλο στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, τότε αυτή η χώρα θα εξάγει μετανάστες και θα μετατραπεί απλώς σε οικόπεδο προς πώληση.

ΠΟΙΕΣ άμυνες υπάρχουν για να αλλάξουμε επιλογές και πορεία πριν είναι αργά; Χωρίς τη γνώση και τη συνείδηση της πραγματικότητας, χωρίς πολίτες με συνείδηση εθνικής υποχρέωσης να ελέγχουν την εξουσία, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Και αυτό διότι σχεδόν όλη η πολιτική ενέργεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταναλώνεται για την παραπλάνηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ας έχει δηλώσει δημοσίως ο Άδ. Γεωργιάδης, που σήμερα γαβγίζει, πως: ναι, σκάνδαλο υπάρχει, όμως δεν αφορά πολιτικούς αλλά τους γιατρούς! Και τώρα που αποκαλύπτεται ότι ενέχεται και ο γιατρός σύζυγος της κ. Ράικου, θα εξαιρεθούν και οι γιατροί και θα μείνει μόνο ο Χατζηπετρής! Οι αδίστακτοι βουλευτές της Ν.Δ. στην Επιτροπή δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παραβιάζουν νόμους και κανόνες.

ΟΛΟΣ σχεδόν ο χρόνος στις τηλεοπτικές εκπομπές καταναλώνεται στα αντίβαρα που ρίχνει το Μαξίμου στην αρένα. Στο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ, στη μαγνητοφωνημένη από υποκλοπή συνομιλία Μιωνή - Παππά. «Αν είναι αλήθεια όσα ακούγονται, το θέμα είναι σοβαρό» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπους, που με την άδεια του κ. Μητσοτάκη δεν ανακοινώνει τη λίστα των ποσών που δόθηκαν στα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι». Και αν δεν είναι αλήθεια; Ε, τότε θα μείνει η λάσπη, το λέει και το βιβλίο του Γκέμπελς.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως ασεβείς μόνο ως προς τη δημοκρατία. Είναι ασεβείς και αδίστακτοι και στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Ξεπουλάνε τα πάντα. Επικαλούμενοι τη συγκυρία, αναθέτουν σε κολλητούς και χορηγούς έργα υπερκοστολογημένα, με αποκορύφωμα τα 600.000 ευρώ σε εταιρεία μόνο για τη διανομή των 20 εκατομμυρίων στα ΜΕΕ και μάλιστα με λίστα που είχε ετοιμάσει το Μαξίμου! Και τώρα που ο Τραμπ στηρίζει και επισήμως τον Ερντογάν στη Λιβύη, εμείς με ποιον είμαστε;

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL