Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
Κάνουν πως πανηγυρίζουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάνουν πως πανηγυρίζουν

 Διότι, αν κάτι προέκυψε από τη διαδικασία στις ΗΠΑ, αυτό είναι ότι η υπόθεση Novartis όχι μόνο δεν είναι σκευωρία, όπως παρουσιάζεται στην Ελλάδα, αλλά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Σκάνδαλο το οποίο μάλιστα εκτυλίχθηκε κατά βάση στη χώρα μας, γι’ αυτό το κύριο κομμάτι του τεράστιου προστίμου που επιβλήθηκε αφορά τα πεπραγμένα της Novartis Hellas.

Γίνεται επίσης ξεκάθαρο ότι το σκάνδαλο εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, στην καρδιά των πιο δύσκολων μνημονιακών χρονών. Όταν η κοινωνία στέναζε, η Novartis με τις πλάτες των τότε κυβερνώντων αποκόμιζε τεράστια κέρδη.

Αλλά, πέραν του πολιτικού σκέλους, υπάρχει και το ιατρικό: το τεράστιο σκάνδαλο χρηματισμού χιλιάδων γιατρών με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία των ασθενών και ζημιά πολλών δισεκατομμυρίων στα κρατικά ταμεία. Το παράδειγμα του ιατρού συζύγου της εισαγγελέως κ. Ράικου είναι απολύτως ενδεικτικό, καθώς κατηγορείται ότι με κατευθυνόμενη συνταγογράφηση ζημίωσε το Δημόσιο με πάνω από 1,7 εκατομμύρια.

Η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επικαλούνται το γεγονός ότι στο ένα από τα δύο κείμενα του εξωδικαστικού συμβιβασμού στις ΗΠΑ δεν γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε χρηματισμούς πολιτικών προσώπων. Γίνεται όμως αναφορά στο άλλο κείμενο.

Και η υπόθεση βοά από κάθε άποψη. Και φαίνεται και ο καθοριστικός ρόλος των προστατευόμενων μαρτύρων της αμερικανικής Δικαιοσύνης.

Να θυμηθούμε τη μεταχείριση από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής των προστατευόμενων μαρτύρων της ελληνικής Δικαιοσύνης; Γίνεται προσπάθεια εκφοβισμού και απαξίωσής τους.

Σε κάθε περίπτωση το σκάνδαλο της Novartis αναδεικνύεται και πάλι, αυτή τη φορά μέσω ΗΠΑ, στις πραγματικές του διαστάσεις, αυτές που επί χρόνια προσπαθούν να αποκρύψουν από τον ελληνικό λαό. Τον λόγο έχει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL