Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Μια ερώτηση που δεν θα κάνουν ποτέ τα κανάλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια ερώτηση που δεν θα κάνουν ποτέ τα κανάλια

Μια ζοφερή πραγματικότητα αρχίζει να σκιαγραφείται γύρω μας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδεικτικά αδιαφορεί. Αποστρέφει το βλέμμα από τα προβλήματα των πολιτών, τα οποία υποτίθεται ότι ανέλαβε να επιλύσει.

Ποιος θυμάται τώρα τις προεκλογικές εξαγγελίες για ανάπτυξη, αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, επενδύσεις, μπουλντόζες στο Ελληνικό ή τα “restart” που έταζαν στους μικρομεσαίους; Όλα θάφτηκαν κάτω από το πέπλο της πανδημίας, που καλείται σήμερα να παρέχει κάλυψη στην κυβερνητική ανικανότητα και αναλγησία.

Τα σκάνδαλα της κυβέρνησης θυμίζουν τις πάγιες τακτικές μιας χώρας που οδηγήθηκε στη χρεοκοπία εξαιτίας τους. Μια χώρα που οι θεσμοί της ήταν μόνιμα σφιχταγκαλιασμένοι με τη στενά κομματική αντίληψη διακυβέρνησης, όπου το ρουσφέτι ήταν πάντα το επιστέγασμα κάθε διαδικασίας και η αδιαφάνεια καθημερινή πρακτική.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να δραπετεύσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών προσπαθώντας να αντεπιτεθεί με το σενάριο της σκευωρίας που βασίζει σε υποκλοπές για ένα διεθνές σκάνδαλο που μαζί με το τότε ΠΑΣΟΚ την εκθέτει απόλυτα.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι πετιούνται ήδη στο κοινωνικό περιθώριο, πριν ακόμα μπούμε στην οικονομική κρίση που, όπως παραδέχθηκε πλέον και ο κ. Σταϊκούρας, θα είναι 16% για το τρέχον τρίμηνο.

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στα εποχικά επαγγέλματα, όλη η αλυσίδα επαγγελματιών που συνδέονται με τον τουρισμό, άνθρωποι του πολιτισμού, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και πολλοί άλλοι που σταδιακά πετιούνται στον δρόμο λόγω των «επιτυχιών» Βρούτση στην αγορά εργασίας (βλ. «Συν-Εργασία»).

Οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που κλείνουν με ταχύτατους ρυθμούς, και οι ψευτομαγκιές του Άδωνι έμειναν κούφιες λέξεις στα τηλεπαράθυρα. Οι εικόνες από την έρημη Πλάκα και την άδεια Ακρόπολη είναι αποκαρδιωτικές...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει τους πολίτες εκτεθειμένους, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, χωρίς ούτε καν τα «ψίχουλα», όπως ειρωνικά χλεύαζαν τα κοινωνικά μέτρα πρόνοιας επί ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς η καθημερινότητα παρουσιάζεται όλο και πιο σκληρή για τους πολίτες και προμηνύεται ακόμα δυσκολότερη.

Η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει πολιτική με τον πολιορκητικό κριό της ακροδεξιάς δημαγωγίας, αντί να προσπαθήσει να απαντήσει στα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση. Επιλέγει το καθημερινό υβρεολόγιο, τις υποκλοπές, τη δαιμονοποίηση αντιπάλων και καθετί που διευκολύνει την απόδρασή της από την καθημερινότητα, την οποία φαίνεται να απολαμβάνει αφού τα ΜΜΕ συνεχίζουν αδιάλειπτα να αναμασούν το αφήγημα της «επιτυχίας» Μητσοτάκη, με αφορμή την πανδημία, μέχρι εξαντλήσεως των τηλεθεατών.

Ούτε που τους περνάει από το μυαλό να ρωτήσουν τους κυβερνητικούς το ένα και μοναδικό αμείλικτο ερώτημα που οφείλουν σεβόμενοι τον ρόλο τους: Όλος αυτός ο κόσμος, πώς θα ζήσει;

Μην ανησυχείτε... Καλοκαίρι είναι, Σαμαρά επιτρέποντος. Θα έρθουν πάλι οι εικόνες από το δασύτριχο στήθος του πρωθυπουργού, στην παραλία, να σας αποζημιώσουν..

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL