Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στην Προκαταρκτική / Αποχώρησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος καταγγέλλοντας παραβίαση δικαιωμάτων - Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στην Προκαταρκτική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στην Προκαταρκτική / Αποχώρησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος καταγγέλλοντας παραβίαση δικαιωμάτων - Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στην Προκαταρκτική

Για κατασκοπεία πρέπει να διωχθεί ο Σάμπυ Μιωνής, τόνισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη χθεσινή -τελευταία, όπως αποδείχτηκε- κατάθεσή του στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Ο πρ. αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αποχώρησε από την Επιτροπή διαμαρτυρόμενος για τη συνεχή καταπάτηση των δικαιωμάτων του.

Φεύγοντας ωστόσο άφησε μία εικόνα για τα «προσεχώς»: δεσμεύθηκε ότι στην Ολομέλεια της Βουλής θα αποκαλύψει το όνομα εκείνου που για λογαριασμό του Αντώνη Σαμαρά πίεζε την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη να προφυλακίσει τον μακαρίτη σήμερα στενότατο συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου. «Είναι σημαντικό στέλεχος της Ν.Δ.» είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και αποχώρησε...

«Καμιά ευθύνη δεν έχει ο Ν. Παππάς»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρ. υπουργός στην κατάθεσή του ζήτησε να επισημανθεί ότι με την παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά - Μιωνή έχει τελεστεί το έγκλημα της κατασκοπείας (άρθρο 148 παρ. 1 και 2 του Ποινικού Κώδικα), διότι δημοσιοποιήθηκαν παράνομα κρατικά μυστικά με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

«Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο συνιστά περίπτωση κατασκοπείας για τον Σ. Μιωνή. Διαπράχθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος και κάποιοι εδώ μέσα συνηγόρησαν. Λέει ο Σ. Μιωνής ότι μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στις πληροφορίες. Και βεβαίως μπορεί. Κοινοποιείται όμως αυτό; Αυτά τα διαβάζουν, ξέρετε, κι άλλες χώρες, εχθρικές με το Ισραήλ.

Για να ξέρουμε ποιοι είναι εγκληματίες σ’ αυτή τη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες» φέρεται να είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος επισημαίνοντας ότι το παράνομο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί, και μάλιστα από Επιτροπή της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας εκτίμησε ότι «συνένοχος είναι και ο Ν. Παππάς». «Κύριε πρόεδρε, ο διάλογος δεν είναι κατασκοπεία. Η παράνομη καταγραφή και η διάδοση που έγιναν από τον Σ. Μιωνή συνιστά την πράξη της κατασκοπείας.

Καμιά ευθύνη δεν έχει ο Ν. Παππάς» ξεκαθάρισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν έχει διαπράξει έγκλημα μόνο ο Σ. Μιωνής, αλλά και οι συνεργοί του. Αυτοί που γνώριζαν και διέρρεαν αυτό το υλικό. Ενδεχομένως και μέλη της Επιτροπής σας».

Επί Κικίλια βρέθηκαν τα 1,7 εκατ. του συζύγου της Ράικου

Αναφερόμενος στην Ελένη Ράικου και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγό της ο μάρτυρας αναρωτήθηκε «τι σχέση έχουν με την Ελένη Τουλουπάκη οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ που επί υπουργίας Κικίλια βρήκαν το 1,7 εκατ. του συζύγου της Ελ. Ράικου». «Τη γυναίκα μου τη λατρεύω και πάλι, αν ξαναγεννιόμουν, αυτή θα παντρεύουν. Δεν θα το έκανα μόνο αν είχε κάνει αυτά που έχει κάνει ο σύζυγος της Ελ. Ράικου» είπε δηκτικά.

Θυμήθηκε ακόμη ότι «λίγο μετά την παραίτησή της, τον Απρίλιο του 2017, η Ελ. Ράικου ήρθε στο γραφείο μου. Ουδέν παράπονο εξέφρασε, απλά μου είπε ότι θα αφιερωνόταν στα παιδιά της και θα πήγαινε σε αυτά».

Ποιος πίεζε την Τσατάνη εκ μέρους του Σαμαρά;

Για τις καταγγελίες της πρ. εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, η οποία αρχειοθέτησε τις δικογραφίες Βγενόπουλου και πιεζόταν να προφυλακίσει τον Γ. Αγγέλου, ο Δ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε ότι «η Γ. Τσατάνη ζήτησε να με συναντήσει. Κλαιγόταν για την υπόθεση Βγενόπουλου ότι δεν αντέχει και άλλα. 'Ε, γύρνα την πίσω' της είπα. Δεν είπα άσκησε ή μην ασκείς δίωξη. Είναι κατάχρηση εξουσίας αυτό; Θέλουν κακούργημα γι’ αυτό. Δεν υπάρχει αδίκημα.

Στη συνάντηση δεκαπέντε λεπτά μου μιλούσε για τα προσωπικά της και ένα λεπτό για την υπόθεση Βγενόπουλου. Συζητούσαμε πιο πολύ για την υπόθεση Βατοπεδίου, στην οποία η Γ. Τσατάνη ήταν στην ανάκριση και είχε βάλει 400.000 εγγύηση στον Γ. Αγγέλου. Έναν άνθρωπο που είχε ένα σπίτι με δάνειο στην Καισαριανή.

Βάλανε μια ψευδομάρτυρα να πει αυτά που είπε σε βάρος του ανθρώπου. Έχει πεθάνει και αυτή. Δεν φταίω εγώ, μου είπανε να το κάνω, είπε η Γ. Τσατάνη. Τη ρώτησα ποιος ήταν αυτός. Μου είπε το όνομα. Ήθελαν να τον προφυλακίσουν. 'Ευτυχώς πήγα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και με απέτρεψε' μου είπε η Γ. Τσατάνη».

Αναφερόμενος στην κατάθεση του πρ. οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ότι τον πίεζε «να φτιάξει κάτι», ο πρ. υπουργός αναρωτήθηκε: «Πώς μπορείς σε μια φορολογική υπόθεση να φτιάξεις κάτι; Τι είναι, υπόθεση κλοπής ή ληστείας να πει ένας μάρτυρας διαφορετικά πράγματα από αυτά που είδε; Στα φορολογικά, που υπάρχουν έγγραφα, παραστατικά, πώς να φτιάξεις κάτι;».

Δ. Τσοβόλας: Παραβιάστηκαν δικαιώματα

Η Ν.Δ. πίεζε να ολοκληρωθεί η εξέταση για να αρχίσει ερωτήσεις. Τότε παρενέβη ο Δημήτρης Τσοβόλας και δήλωσε ότι «είναι παράνομη και άδικη η διαδικασία. Αποχωρούμε εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Παραβιάστηκαν και τα στοιχειώδη δικαιώματα του κατηγορούμενου».

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες κατήγγειλε τη «σαφή παραβίαση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων του Δ. Παπαγγελόπουλου, τις παρανομίες και την αλαζονεία της πλειοψηφίας Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ότι είναι προειλημμένη η απόφαση για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο. Υπάρχει σχέδιο, το οποίο εξυφάνθηκε πριν από πολύ καιρό με καθοδηγητές βουλευτές της Ν.Δ. Εδώ είναι η αλαζονεία της εξουσίας καθαρά. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε θυμίζει το βρόμικο ’89».

Κύκλοι της Ν.Δ. έλεγαν ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είχε συμφωνήσει στο χρονοδιάγραμμα, αλλά «προφανώς, υπό τον φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά τα αδιέξοδά του, αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε».

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκλήρωσαν με πραξικόπημα

«Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε τις εργασίες της με ένα πραξικόπημα, όπως ακριβώς ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες. Η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν δίστασε να παραβιάσει ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα ενός ανθρώπου που κατηγορείται.

Παρέκαμψε προκλητικά για μια ακόμη φορά το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα που είχε δικαιωματικά ο Δ. Παπαγγελόπουλος» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει ότι Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν κάλεσαν ως μάρτυρα τον Α. Σαμαρά και δεν ήθελαν την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL