Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία / Ισχυρό μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και επανεκκίνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία / Ισχυρό μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και επανεκκίνησης

Να στείλουν ισχυρό μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και επανεκκίνησης κάλεσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας. “Δεν θα επιτρέψουμε στη Ν.Δ., στο κόμμα της χρεωκοπίας, της αδιαφάνειας και της ταύτισης με την ολιγαρχία, να κάνει το άσπρο μαύρο. Δεν θα τους επιτρέψουμε να αποπροσανατολίσουν από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα” υπογράμμισε κατά την εισήγησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα χτύπησε καμπανάκι προς στελέχη του κόμματος: “Να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη”. “Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντί μας δεν έχουμε απλώς μια κυβέρνηση, ένα αντίπαλο κόμμα, αλλά ένα σύστημα εξουσίας” είπε χαρακτηριστικά.

Μπούμερανγκ οι παρακρατικές πρακτικές

Ο πρόεδρος του κόμματος κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι έχει επιλέξει “να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε βούρκο” για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, “για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος”. “Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα, το μείζον θεσμικό ζήτημα” σημείωσε.

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για “παρακρατικές πρακτικές σκοτεινών εποχών της μεταπολίτευσης”, οι οποίες είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών. “Όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησής του, αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές και κληρονόμους” εκτίμησε.

Αντιπερισπασμός και σκανδαλολογία

Σε πολύωρη συνεδρίαση στα γραφεία της Λεωνίδου, στο Μεταξουργείο, στον απόηχο των παρακρατικών μεθοδεύσεων της Ν.Δ. και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισαν πως μπροστά στην οικονομική κρίση, που είναι ήδη παρούσα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιλέγει να αποπροσανατολίσει διά του αντιπερισπασμού και της σκανδαλολογίας.

Έκαναν μάλιστα λόγο για “μεθόδους παρακράτους” σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση και χρήση υλικού από παράνομες υποκλοπές ιδιωτικών συνομιλιών ανάμεσα στον Ν. Παππά και τον Σ. Μιωνή.

Οδήγησαν σε υφεσιακό τέλμα

Στην εισήγησή του ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αδύναμη να διαχειριστεί την κρίση, αλλά και τις συνέπειες των επιλογών της. “Οδήγησε την οικονομία σε ύφεση τον Οκτώβριο του 2019, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εκλογή της. Και με την αδράνεια και την ατολμία της να πάρει μέτρα στήριξης μετά τον κορωνοϊό έχει ήδη επιφέρει ένα εφιαλτικό υφεσιακό τέλμα” σημείωσε.

Επισήμανε δε πως η χώρα μπαίνει σε “βαθύ κοινωνικό και οικονομικό τούνελ και σε μια περίοδο θεσμικού εκφυλισμού και παρακμής, που απειλεί την ίδια τη δημοκρατία”. Υπ’ αυτό το πρίσμα ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε πως η επιλογή της κυβέρνησης να “σύρει την πολιτική ζωή του τόπου στον βούρκο της παραπολιτικής και της σκανδαλολογίας” οφείλεται στην αδυναμία της να διαχειριστεί την κρίση.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL