Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Πήγαινε γυρεύοντας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πήγαινε γυρεύοντας

Η «Αυγή» και η δημοκρατική ιστορία της βρέθηκε στο στόχαστρο του Κώστα Κυρανάκη, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσής του με τον Νίκο Φίλη στο πάνελ της εκπομπής του «Mega Mag». Ο νεαρός βουλευτής της Ν.Δ. -ο οποίος καταβάλλει προφανή προσπάθεια να λογίζεται μεταξύ των... φερέλπιδων στελεχών της ακραίας πτέρυγας της δεξιάς παράταξης και είχε «καταχεριαστεί» δημόσια από την Ντ. Μπακογιάννη όταν υποστήριξε τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου- δήλωσε πως δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η «Αυγή» έχει δημοκρατικές ευαισθησίες.

Αφορμή ήταν η συζήτηση για το δημοσίευμα των "Παραπολιτικών" περί ηχογραφημένων διαλόγων της συζύγου του Π. Καμμένου με αστυνομικούς. Επ’ αυτού ο Ν. Φίλης είχε τοποθετηθεί διεξοδικά επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «αν υπάρχει θέμα σήμερα, αυτό στοιχειοθετήθηκε χάρη στην εντολή έρευνας και σχηματισμού φακέλου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Όμως ο Κ. Κυρανάκης ήθελε να απαξιώσει την εφημερίδα και ορμώμενος από θετικό σχόλιο για την “Αυγή” από δημοσιογράφο της εκπομπής σχολίασε: «Εγώ δεν συμφωνώ ότι η ‘Αυγή’ έχει δημοκρατικές ευαισθησίες κ.λπ., εγώ βλέπω συγκάλυψη, γιατί αυτή η υπόθεση έχει ξεκινήσει από το 2017».

«Η αμφισβήτηση της δημοκρατικότητας και της ιστορίας 70 ετών της 'Αυγής’ των Γλέζου, Κύρκου, Μπριλλάκη, Γιάνναρου, Παρασκευόπουλου, Λιναρδάτου, Χρυσοστομίδη, Εφραιμίδη, Μαυροειδή και τόσων άλλων δεν εμπίπτει φυσικά στην αρμοδιότητα του εν λόγω βουλευτή και άλλων παρομοίου πολιτικού διαμετρήματος και ήθους προσωπικοτήτων», τόνισε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε ακόμη ο Ν. Φίλης ότι «η αμφισβήτηση της δημοκρατικότητας της Αριστεράς από τη Δεξιά δεν είναι, φυσικά, τίποτα καινούργιο στην πολιτική».

Ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας σχολίασε δηκτικά ότι ορισμένα στελέχη της Δεξιάς, «όταν ‘ξύσεις’ λίγο πιο βαθιά στην επιφάνεια, βγαίνει η πραγματική τους εικόνα, η ευκολία με την οποία κατρακυλούν στο γνώριμο εμφυλιοπολεμικό μίσος». «Σφάζοντας» με το «βαμβάκι» τον «γαλάζιο» βουλευτή, πρόσθεσε ότι «είναι λυπηρό να τα βλέπει κανείς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της σημερινής Ν.Δ. - είμαι σίγουρος ότι κάποια μέλη της δεν θα νιώθουν τόσο άνετα με τη συνύπαρξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL