Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Μαφιόζικες μέθοδοι αντιπερισπασμού της Ν.Δ. για τη μίζα 2,6 εκ. στη Ν.Δ. του Σαμαρά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαφιόζικες μέθοδοι αντιπερισπασμού της Ν.Δ. για τη μίζα 2,6 εκ. στη Ν.Δ. του Σαμαρά (Video)

«Είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά και ο Αλέξης Τσίπρας να μην γνώριζε; Να βγει να τοποθετηθεί» αυτή είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το πραγματικό σκάνδαλο Novartis και παράλληλα να βάλει στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού ο κ. Μητσοτάκης ανασύρει από το συρτάρι μαφιόζικες πρακτικές, πρακτόρικες για να κρύψει το μεγάλο σκάνδαλο πως παρέλαβε 37 δις ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σπαταλάει τα λεφτά χωρίς να στηρίζει ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους επιχειρηματίες. Σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα από το Μεσολλόγγι.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του κυβερνητικού εκπροσώπου της Σ. Πέτσα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας να διαγράψει το Νίκο Παππά.   «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αυτός που φοβάται και κρύβεται είναι ο Σαμαράς» απάντησε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ1 σημείωσε ότι χτες αποκαλύφθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή πως «υπάρχουν χρήματα που προσέγγισαν τη ΝΔ δια του κ. Παπασταύρου. Ο Σαμαράς ο ίδιος ο οποίος δεν τολμάει να έρθει στην Προανακριτική, ζήτησε από τον Φιλιππάκη και πίεσε και άλλα μέσα να μη γράφουν για τη λίστα Λαγκάρντ για να προστατεύσει αυτές τις δραστηριότητες».

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται πριν λίγη ώρα να διάβασε στην Προανακριτική τμήμα από τις ερωτήσεις που έκανε ο Θανάσης Πλεύρης στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Νίκο Παππά που εύλογα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο βουλευτής της ΝΔ γνώριζε για την ύπαρξη των ηχογραφημένων συνομιλιών που κατέθεσε χτες ο Σάμπυ Μιωνής.

Χυδαιολογίες Ν.Δ. στα κανάλια: «Παρακράτος», «καθεστώς» και άλλα

«Παρακράτος», «καθεστώς», "απόστημα" και «βρώμα» ανακάλυψαν βουλευτές της Ν.Δ. σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού. Με ένα χυδαίο υβρεολόγιο  επιτέθηκαν βουλευτές (Λαζαρίδης, Κυρανάκης, Πλεύρης, Γ. Λοβέρδος ) και φίλοι της Ν.Δ. (Γρ. Ψαριανός) στα κανάλια.

Από κοντά και οι δημοσιογράφοι – τηλεπαρουσιαστές των πρωϊνών εκπομπών που ούτε μία ερώτηση δεν έθεσαν για την μίζα 2,6 εκ. ευρώ σε Παπασταύρου («μακάρι να ‘χαμε 10 Πασταύρους») και Σαμαρά. Αντιθέτως έβρισκαν ενδιαφέρον μόνο σε ερωτήσεις που αφορούσαν την κομμένες και ραμμένες συνομιλίες Μιωνή-Παππά που έφεραν χθες στο φως της δημοσιότητας σε μια απελπισμένη προσπάθεια να καλύψουν το σκάνδαλο Novartis και να στοχοποιήσουν αυτούς που το έφεραν στο φως και ζητούν την διαλεύκανσή του.

Το μέλος της προανακριτικής Θ. Πλεύρης απάντησε στο πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ χωρίς καν να ακουστεί η λέξη «2,6 εκ.». Ο κ. Μιωνής και ο κ. Παπασταύρου ενεπλάκησαν σε μια διαδικασία και αθωώθηκαν. Αρχειοτεθήκε η υπόθεση τους. Μάλιστα ο κ. Πλεύρης μίλησε για αντισημιτισμό και στοχοποίηση του εμπλεκόμενου επιχειρηματία Μιωνή.

Ούτε ένα επιβαρυντικό στοιχείο για Παπαγγελόπουλο δεν προκύπτει από τις συνομιλίες

«Την ώρα που έχουμε δύο σημαντικές κρίσεις (οικονομική και εθνική) έχουμε δύο πολιτικά σκάνδαλα που έχει προετοιμάσει η Ν.Δ. To ένα είναι το σκάνδαλο με την χρηματοδότηση και την χειραγώγηση των ΜΜΕ και το άλλο είναι το σκάνδαλο Novartis. Η Ν.Δ. προετοιμάζει μια στημένη διαδικασία για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Τι προσπαθεί να κρύψει η Ν.Δ.: Τα περιστατικά που συνδέονται με την διαδρομή χρήματος. Το ένα αφορά τον σύζυγο της κ. Ράϊκου και έχει πάει ο φάκελος στην κ. Τουλουπάκη.»

Όταν κάποιος λέει για «μαγαζί» και «λεφτά» δεν μας απαντάτε κ. Φάμελλε; Είπε ο δημοσιογράφος σα να είναι υπόλογος ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Ν.Δ. του Σαμαρά. Στη συνέχεια όταν προσπάθησε ο κ. Φάμελλος να απαντήσει δεν τον άφηναν να εξηγήσει τις διαδρομές χρήματος που εμπλέκουν Σαμαρά. Υπάρχουν δύο αποδεδειγμένες διαδρομές χρήματος που τις κρύβει ο Σαμαράς και η Ν.Δ. που δεν ήρθαν στην Βουλή.

Ειδικότερα για τη συνομιλία ο κ. Φαμελλος υποστήριξε ότι έχουμε «μία κοπτοραπτική ηχογράφησης που δεν εμπεριέχει ούτε ένα επιβαρυντικό στοιχείο για τον κ. Παπαγγελόπουλο αλλά περιλαμβάνει αντίθετα συζητήσεις για ένα κύκλωμα πιέσεων και διαχείρισης χρήματος που αφορά τον κ. Σαμαρά και τον κ. Παπασταύρου».

Μαφιόζικές μέθοδοι αντιπερισπασμού της Ν.Δ. για τη μίζα 2,6 εκ. Παπασταύρου

«Προσπάθεια για αντιπερισπασμό της Ν.Δ. για τη μίζα 2,6 εκ. Παπασταύρου που συνδέουν Σαμαρά. Επίσης η κ. Ράικου που τη χρησιμοποιούν ως βασικό μάρτυρα ελέγχεται για ζημιά που προκάλεσε ο συζύγός της 1,7 εκ. ευρώ και εκεί που ήταν τα βλέμματα στραμμένα στη λίστα με τα 20 εκ. που μοίρασε η κυβέρνηση στα ΜΜΕ η κυβέρνηση εμφάνισε αυτές τις συνομιλίες κοπτοροπτικής» τόνισε και ο Γιώργος Βαρεμένος στο Mega.

«Χρησιμοποιούνται μαφιόζικες μέθοδοι προκειμένου να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να στοχοποιήσουν τη δικαστή για να μην αποκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis.»

Ο Παύλος Χρηστίδης και η Νάντια Γιανακοπούλου που εκπροσώπησαν το ΚΙΝΑΛ στα πάνελ τάχθηκαν απόλυτα στο πλευρό της Ν.Δ. στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάνει μπίζνες». Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Φώφη Γεννηματά με γραπτή της δήλωση ζητάει να παρέμβει η Δικαιοσύνη στα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα επικρίνει τη ΝΔ γιατί αποφεύγει να επιρρίψει ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα και περιορίζεται στην απόδοση ευθυνών του Νίκου Παππά.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL