Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Βουλή: Τώρα και αποδοχέας προϊόντος εγκλήματος;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βουλή: Τώρα και αποδοχέας προϊόντος εγκλήματος;

Από πότε η Βουλή έγινε αποδοχέας προϊόντων εγκλήματος;

Χθες ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής απέστειλε στην Προκαταρκτική Επιτροπή μια παρανόμως κτηθείσα υποκλοπή. Το παραδέχεται εμμέσως και ο ίδιος ο Σ. Μιωνής λέγοντας ότι κατέγραψε τη συνομιλία του «ελλείψει άλλου μέσου έννομης προστασίας μου» - ομολογεί δηλαδή ότι δεν είχε νόμιμα μέσα να προστατευθεί και κατέφυγε σε παράνομα.

Και η Επιτροπή τι έκανε; Έστειλε το υλικό στην Αστυνομία ή στη Δικαιοσύνη; Όχι. Πρώτα κάθισε και άκουσε τη συνομιλία και μετά την έστειλε. Αποδέχθηκε δηλαδή την υποκλοπή.

Σύμφωνα με το άρθρο 394 του Ποινικού Κώδικα «όποιος με πρόθεση αποκρύπτει, αγοράζει, λαμβάνει ως ενέχυρο ή με άλλον τρόπο δέχεται στην κατοχή του πράγμα που προήλθε από αξιόποινη πράξη ή μεταβιβάζει σε άλλον την κατοχή τέτοιου πράγματος ή συνεργεί σε μεταβίβαση ή με οποιονδήποτε τρόπο ασφαλίζει την κατοχή του σε άλλον τιμωρείται με φυλάκιση».

Υπενθυμίζεται πως όταν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής τις ηχογραφήσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αρνήθηκε να παραλάβει τον φάκελο και τον επέστρεψε λέγοντας ότι «η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο».

Η Επιτροπή της Βουλής όμως;

Κ. ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL