Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Γάζι για το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Γάζι για το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ»

Η ενίσχυση της δημόσιας υγείας και η στήριξη του κόσμου της εργασίας αποτελούν τις βάσεις πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι», για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Τις σημαντικότερες πτυχές του προγράμματος και παραμέτρους που οδήγησαν στην επικαιροποίησή του ανέλυσαν σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Γάζι η βουλευτής και τομεάχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός, η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμασίνη και ο πρώην βουλευτής Σπύρος Δανέλλης.

Ειδικά για την ανάγκη ενίσχυση του τουριστικού κλάδου, που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους και επαγγελματίες στην Κρήτη, μίλησε η κ. Νοτοπούλου. Αναφέρθηκε στον διπλό στόχο των μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το αναθεωρημένο πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι ΙΙ», ώστε να στηριχθεί η προσφορά αλλά και να τονωθεί η ζήτηση του ελληνικού τουρισμού. Ο πρώτος στόχος, όπως εξήγησε, επιτυγχάνεται μέσω εφάπαξ χρηματοδοτικής ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων, ανάλογα με τον αριθμό εργαζόμενων που διαθέτουν, με ταυτόχρονη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και του 40% των μισθών, για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Ο δεύτερος στόχος αποσκοπεί στην τόνωση της ζήτησης, μέσω της υλοποίησης ενός γενναίου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που θα απευθύνεται σε 3 εκ. Έλληνες πολίτες. «Η επένδυση στον τουρισμό θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την οικονομία και θα αποφέρει τελικά μεγαλύτερα έσοδα στα δημόσια ταμεία», εξήγησε η κ. Νοτοπούλου.

Για την υγειονομική θωράκιση της χώρας απέναντι στον κορονοϊό και κυρίως για τις εγκληματικές παραλήψεις της κυβέρνησης στην ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας μίλησε από την πλευρά του ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός.

«Στην περίοδο της πανδημίας δεν πέσαμε στο αντιπολιτευτικό επίπεδο της ΝΔ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθός, υπενθυμίζοντας ότι κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα παπαγαλάκια της ΝΔ στα ΜΜΕ μετρούσαν νεκρούς από γρίπη, από ιλαρά και οτιδήποτε άλλο έβρισκαν.

Ο κ. Ξανθός δεν απέφυγε να σχολιάσει τις «αποκαλύψεις» του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή σε βάρος του πρώην υπουργού και προβεβλημένου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, ότι αν και δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis, ωστόσο γνώριζε για τον ρόλο του έτερου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαγγελόπουλου, που θεωρείται ο «εμπνευστής της σκευωρίας». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αν.Ξανθός υπερασπιζόμενος τον σύντροφό του: «Η Αριστερά δεν είχε ποτέ σχέση ούτε με το παρακράτος, ούτε με τη διαπλοκή».

Την άποψη ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» με την ύφεση και ακριβώς για τον λόγο αυτό «τώρα είναι η ώρα της πολιτικής για τη στήριξη των εργαζομένων», εξέφρασε η Μ.Καραμεσίνη.

Η πρώην διοικήτρια του ΟΑΕΔ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για να καταδείξει ότι στα μεγάλα θύματα της πανδημίας περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι και τα εργατικά δικαιώματα. Το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου, όπως είπε 260.000 εργαζόμενοι δεν βρήκαν δουλειά, ενώ στην Κρήτη την ίδια περίοδο δεν κατόρθωσαν να βρουν δουλειά 40.000 εργαζόμενοι.

Η εκδήλωση άνοιξε με θεατρικό δρώμενο (κεντρική φωτογραφία) από την ηθοποιό-σκηνοθέτιδα του θεάτρου Μορφές, Γιάννα Κεφάλα, με τη συμμετοχή μελών της Οργάνωσης Μαλεβιζίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

πηγή www.inotos.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL