Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ.Καραγιαννίδης: Γαλάζια φιέστα για τις φυλακές Νικηφόρου, από αυτούς που παρέδωσαν μόνο ντουβάρια (ηχητικό)

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης τόνισε ότι δεν προσκλήθηκαν όχι μόνο όσοι έφτασαν το έργο στο τέλος του, αλλά ούτε ο πρώην δήμαρχος Παρανεστίου, ο οποίος έδωσε το οικόπεδο για να κατασκευαστούν οι φυλακές. Επεσήμανε δε ότι «εμάς μας ενδιαφέρει να λειτουργήσουν οι φυλακές, για να έχουν οι φυλακισμένοι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης».

Πριν από μερικές ημέρες, έγινε εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής των φυλακών Νικηφόρου Δράμας, από Υπουργείο σε Υπουργείο, ενώ οι Δραμινοί αναμένουν κι άλλη όταν αρχίσει η λειτουργία τους. Το γεγονός κλήθηκε να σχολιάσει στο Κόκκινο Καβάλας ο τέως βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, που επί των ημερών της θητείας του έγινε το 99% του έργου. Βεβαίως, ούτε αυτός ούτε κανείς άλλος πλην της κομματικής ομήγυρης των Νεοδημοκρατών παρέστησαν στην εκδήλωση.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε ότι τον θεμέλιο λίθο τον έβαλε ο Φίλιππος Πετσάλνικος το 2003, ταυτόχρονα με άλλες δύο φυλακές, οι οποίες λειτουργούν από το 2009!

‘Όπως είπε, «το 2015, όταν αναλάβαμε την Κυβέρνηση, δεν ήταν παρά μόνο ντουβάρια, δίχως σύνδεση με δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος και ύδρευσης, δίχως βιολογικό καθαρισμό και δεν υφίστατο καν ως νομικό πρόσωπο, ενώ έπρεπε να κατασκευαστεί άλλο ένα κτήριο, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

Όλα αυτά έγιναν στα τέσσερα χρόνια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και με υπογραφές  τριών Υπουργείων αποφασίστηκαν οργανόγραμμα και προσλήψεις που μπήκαν στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2019. Όμως, με το γνωστό κόλπο της ΝΔ, δεν άφησαν επί ένα χρόνο τον ΑΣΕΠ να κάνει τον διαγωνισμό πρόσληψης των υπαλλήλων και τώρα επικαλούνται έκτακτες συνθήκες για να μην γίνουν οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, αλλά υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ, με κριτήρια που ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι είδους θα είναι».

Όσο για την εκδήλωση, είπε πως «στη ΝΔ, που ξέρουν να κάνουν καλές φιέστες, επειδή η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής πέρασε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σκέφτηκαν να κάνουν μια παράσταση παράδοσης-παραλαβής. Στήθηκε μια φιέστα με όλους τους Νεοδημοκράτες που πήγαν, άνοιξαν μια τέντα, βγήκαν φωτογραφίες, έκαναν ένα πρωτόκολλο (πανδημίας) στην αρχή με αποστάσεις; 1,5 μέτρου, όμως μετά το πρωτόκολλο πήγε κατά διαόλου, αγκαλιάστηκαν και φιληθήκαν για την μεγάλη επιτυχία τους, που παρέδωσαν τις φυλακές και έφυγαν».

Υπογράμμισε τέλος, ότι λόγω… αυστηρού πρωτοκόλλου δεν προσκλήθηκαν όχι μόνο όσοι έφτασαν το έργο στο τέλος του, αλλά ούτε ο πρώην δήμαρχος Παρανεστίου, ο οποίος έδωσε το οικόπεδο για να κατασκευαστούν οι φυλακές. Και τόνισε ότι  «εμάς μας ενδιαφέρει να λειτουργήσουν οι φυλακές, για να έχουν οι φυλακισμένοι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης».

πηγή kokkinokavalas.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις