Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Βρε τους μπαγασάκους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βρε τους μπαγασάκους

Αποκαλυπτικά ήταν τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η Ν.Δ. για να απαντήσει στο πού πήγαν τα λεφτά της λίστας Πέτσα. Αρχικά έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν: «Τη δώσαμε στη δημοσιότητα» έλεγαν στα κανάλια. Στη συνέχεια προσπάθησαν να μας πείσουν ότι έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές, μετά ότι θα δώσουν ονόματα και ποσά όταν περάσει η πανδημία.

Τραγικό είναι το ότι μέσα σε μία εβδομάδα παραδέχτηκαν, διά στόματος υπουργού Ανάπτυξης  Άδ. Γεωργιάδη και ευρωβουλευτή Μ. Σπυράκη, τουλάχιστον δύο φορές ότι λειτούργησαν εξωθεσμικά, δηλαδή ότι δεν ακολούθησαν μια θεσμική διαδικασία για να μοιραστεί το ζεστό χρήμα.

Επειδή δεν θέλουν να δώσουν τα ποσά στη φόρα, διότι θα αποκαλυφθούν οι αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά κυρίως θα έρθουν στο φως οι στενές σχέσεις με συγκεκριμένα συγκροτήματα και συμφέροντα, αντιδρούν σπασμωδικά.

Προσπάθεια αντιπερισπασμού τα ευτράπελα περί διαφημίσεων του Δημοσίου επί ΣΥΡΙΖΑ. Αστειότητες που μόνο τους εκθέτουν όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει μοναδικός στόχος των μίντια είτε είναι στην κυβέρνηση είτε όχι. Αλλά και ως επιχείρημα είναι τουλάχιστον γελοίο να προσπαθείς να ανακαλύψεις καμπούρα στον άλλο για να μη φανεί η δική σου. Αποτελεί παραδοχή ενοχής.  Όμως δεν ανησυχούν γι' αυτό.

Το ξέπλυμα είναι το μόνο εύκολο. Μερικές φιέστες, μερικές πόζες στις κάμερες και «καθάρισαν».  Έργο για έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αφήσει που να μην το έχουν οικειοποιηθεί. Ακόμα και όσα μετά μανίας πολεμούσαν.

Το πράττουν ο Μητσοτάκης σε κάθε ευκαιρία και κάθε υπουργός που θέλει να φτιάξει το προφίλ του ενόψει των αντικοινωνικών μέτρων που καλείται να λάβει (βλ. Χατζηδάκη στην Μάνδρα) ή ενόψει ανασχηματισμού.

Απαγορευμένη λέξη πια ο ανασχηματισμός. Ο Σαμαράς, εκτός του ότι δεν σκοπεύει να ξεβολέψει τους δικούς του από το επιτελικό κράτος, έχει έγνοιες σοβαρότερες από το να συνεπικουρεί το προφίλ επιτυχίας του Κυριάκου για την πολιτική του επιβίωση. Το «πρόγραμμα πλύσης» λέγεται Novartis και μέχρι να φτάσει στην τελευταία πλύση αυτός και οι συν αυτώ δεν πρόκειται να ησυχάσουν.

Έως τότε ο Μητσοτάκης μπορεί ανέμελα να ψάχνει το κιπά του και κανείς δεν επιτρέπεται να γελάσει με αυτό, αφού εξαφανίστηκαν όλα τα σχετικά πλάνα από τα βίντεο. "Στο βουνό του απαγορεύτηκε" να πάει το καλοκαίρι, οπότε από Σεπτέμβρη βλέπουμε...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL