Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Βατερλώ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βατερλώ

Την είδηση ότι ο σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, γιατρός Λάζαρος Καρνέσης, ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη κατηγορούμενος ότι ζημίωσε με 1.700.000 ευρώ το Δημόσιο με κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις, χωρίς μάλιστα να έχει καν εξετάσει τους ασθενείς, δεν την ακούσατε και δεν την είδατε σε κάποιο κανάλι, εφημερίδα ή σάιτ, παρά μόνο στην ανά χείρας εφημερίδα και σε ακόμη μία-δύο τιμητικές εξαιρέσεις.

Κι αυτό παρότι -ή επειδή ακριβώς- σχετίζονται άμεσα με τη Novartis τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, στις αιτιάσεις της οποίας στηρίχθηκε εν πολλοίς η προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε δήθεν σκευωρία.

Πέραν των όποιων ποινικών ευθυνών προκύψουν ενδεχομένως για τον Λ. Καρνέση μετά το πόρισμα του ΕΟΠΥΥ, που ήδη διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς κι από εκεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, εξίσου μεγάλο ζήτημα προκύπτει για την ίδια την Ελ. Ράικου, αλλά και για την Προανακριτική Επιτροπή, που βλέπει τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια της.

Η Ελ. Ράικου ήταν το «πετράδι του στέμματος» για την Επιτροπή με βάση τις καταγγελίες της κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου. Σήμερα προκύπτει ότι το μικρότερο από τα κρίματα της κ. Ράικου ήταν το προφανές ασυμβίβαστο, καθώς ερευνούσε υπόθεση στην οποία εμπλεκόταν ο σύζυγός της.

Η ίδια, στην Προανακριτική, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, είχε ισχυριστεί πως τα σχετικά στοιχεία είχαν καταστραφεί επειδή πλημμύρισε το υπόγειο του σπιτιού της.

Σε κάθε περίπτωση, τα έργα και οι ημέρες του συζύγου της Ελ. Ράικου ήταν το δεύτερο και τελειωτικό πλήγμα για την Επιτροπή μετά το ηχηρό ράπισμα από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, που ματαίωσε τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που δεν είναι παρά η σαμαρική πτέρυγα της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Μπορεί κανείς εύλογα να προβλέψει ότι η Επιτροπή θα «πάει άκλαυτη», μαζί με τη θεωρία της «σκευωρίας», η οποία άλλωστε ποτέ δεν έπεισε την κοινή γνώμη, που γνωρίζει ότι η Novartis δεν είναι απλώς σκάνδαλο, αλλά σκανδαλάρα άνευ προηγουμένου, καθώς εκτυλίχθηκε την ώρα που ο λαός στέναζε κάτω από τα Μνημόνια και κάποιοι τα κονομάγανε εις βάρος του.

Η «σκευωρία» εξελίσσεται σε Βατερλώ για την κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL