Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών και δίπλα σε κάθε νομική, διπλωματική και κινηματική διαδικασία για τις γερμανικές οφειλές

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών και δίπλα σε κάθε νομική, διπλωματική και κινηματική διαδικασία που προωθεί το αίτημα των γερμανικών οφειλών" τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας "θα είναι μαζί με το λαό του Διστόμου που τον ανέδειξε 1ο κόμμα στις εκλογές του Ιούλη του 2019, στηρίζοντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων του Διστόμου που θα προωθούν το ζήτημα των γερμανικών οφειλών"

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ  Βοιωτίας με αφορμή την απαράδεκτη, συκοφαντική και ανιστόρητη δήλωση του δημάρχου Σταθά :

Στη φετινή επέτειο τιμής και μνήμης της σφαγής του Διστόμου ο δήμαρχος κύριος Σταθάς, στην ομιλία του, προχώρησε σε μια απαράδεκτη, συκοφαντική και ανιστόρητη δήλωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «πούλησε» τον αγώνα για τις γερμανικές οφειλές. Δυστυχώς ο κύριος Σταθάς ζήλεψε τη δόξα της Ν.Δ. και του κυρίου Μητσοτάκη, όταν δήλωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πούλησε το Μακεδονικό», για να μην κοπούν οι συντάξεις. Μόλις δύο χρόνια μετά, όλοι, πλην ακροδεξιάς, αναγνωρίζουν και τιμούν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της η βουλευτής κυρία Γιώτα Πούλου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η μοναδική που προχώρησε σε μια σειρά ενέργειες για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, την ψήφιση από τη Βουλή, τον Απρίλη του 2019, του πορίσματος- έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές, την κατάργηση του παράβολου για την κατάθεση αγωγής των θυμάτων, που δυστυχώς πήρε πίσω η Νέα Δημοκρατία.

Επίσης δρομολογήθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, κύριο Βούτση η ολοκλήρωση του «Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού», έργο που δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει ο νέος πρόεδρος κύριος Τασούλας.

Σήμερα έχει μεσολαβήσει η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, τον Ιούλη του 2019, υπέρ του Διστόμου. Απόφαση που αποτελεί σταθμό για μια νέα φάση διεκδίκησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών και δίπλα σε κάθε νομική, διπλωματική και κινηματική διαδικασία που προωθεί το αίτημα των γερμανικών οφειλών.

Θα είναι μαζί με το λαό του Διστόμου που τον ανέδειξε 1ο κόμμα στις εκλογές του Ιούλη του 2019, στηρίζοντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων του Διστόμου που θα προωθούν το ζήτημα των γερμανικών οφειλών.

Σ’ αυτό το δύσκολο αγώνα η ενότητα είναι προϋπόθεση αλλά δεν αρκεί να το λέμε, πρέπει και να το εννοούμε.

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις