Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Παραπατάνε...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραπατάνε...

Κυβέρνηση και πρωθυπουργός δοξάζονται για τα ασήμαντα, αλλά και για τα στοιχειώδη, που μεγεθύνονται με τρόπο υπερβολικό έως εξωπραγματικό, προκειμένου να φαντάζουν αυτά και οι αποφάσεις περίπου ιστορικές.

Η προβολή του κυβερνητικού έργου και των αποφάσεων συνοδεύεται από διθυράμβους. Από την -σωστή- απόφαση στοιχειώδους ελέγχου των συνόρων στον Έβρο μέχρι την απόφαση του lockdown όταν ενέσκηψε η πανδημία.

Όλο αυτό το οικοδόμημα έχει στηθεί σε συγκεκριμένες βάσεις. Καμία κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια δεν είχε αυτή την προστασία από τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ.

Χθες ήρθε και η θεσμική επιβεβαίωση αυτής της θεσμικής παρεκτροπής, που δεν μπήκε ούτε στη βάσανο του ελέγχου. Με ψήφους 5 έναντι 2 το ΕΣΡ έκρινε πως δεν χρειάζεται να ελέγξει τα κανάλια ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει πολιτική πολυφωνία!

Κάπως έτσι μια κυβέρνηση, που ολοφάνερα παραπατάει, διαφημίζεται ως η δήθεν ισχυρότερη την ώρα που αποδεικνύεται ολίγιστη με τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά και αυτοαναιρούμενη με τις ίδιες τις επιλογές της.

Είναι η κυβέρνηση που, με αφορμή την πανδημία και τις φιλικές δημοσκοπήσεις, επιζητούσε (ίσως δεν έχει εγκαταλείψει απολύτως την ιδέα) να κάνει "διπλές" εκλογές για να "συντρίψει" την αξιωματική αντιπολίτευση. Προσγειώθηκε ανώμαλα από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που η ίδια παραγγέλνει.

Είναι η κυβέρνηση της οποίας ο πρώτος τη τάξει υπουργός προανήγγειλε τον επικείμενο και βαθύ ανασχηματισμό, τον επιβεβαίωσε μία μέρα μετά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για να τον αναιρέσει τη μεθεπομένη αστεϊζόμενος περί "βουνού και θάλασσας". Ακυρώνοντας έτσι το δεύτερο σχέδιο μετά τον εκλογικό αιφνιδιασμό.

Είναι η κυβέρνηση που κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό τη "λίστα της ντροπής" με τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού”. Είναι η -ισχυρότερη- κυβέρνηση σε αποδρομή; Υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσε, καθώς αδυνατεί στα καθημερινά και τα επείγοντα, πλην των εξυπηρετήσεων φίλων και κολλητών με κάθε τρόπο.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL