Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Αυτεπίστροφη* ανοησία...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Αυτεπίστροφη* ανοησία...

Υπάρχει ένας περίπου άφαντος υφυπουργός Οικονομικών ονόματι Βεσυρόπουλος, του οποίου αρμοδιότητα είναι τα φορολογικά θέματα. Δεν ξέρω αν ήταν δική του ιδέα να κοπούν 250.000 αυτοαπασχολούμενοι από την επιστρεπτέα προκαταβολή (μιλάμε για μερικά κατοστάρικα ή χιλιάρικα μπας και κλείσει κάποια τρύπα στην εφορία ή τα ταμεία...).

Πιθανώς του κ. Σταϊκούρα, που κόβει από 'δώ και από ’κεί, βλέποντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος. Βλέποντας τα έσοδα - έξοδα του προϋπολογισμού και χάνοντας το δάσος της εθνικής οικονομίας.

Χρειάζεται δηλαδή να έχουν, λέει, ταμειακή μηχανή συνδεδεμένη με το Taxis. Ο ηλεκτρολόγος που ασκεί ατομική επαγγελματική δραστηριότητα αποκλείεται. Η εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες και εγκαθιστά ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις παίρνει. Ο γεωπόνος που φροντίζει έναν κήπο δεν παίρνει. Αυτός που έχει φτιάξει μια ΙΚΕ και κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά παίρνει. Επιστρεπτέα προκαταβολή ντε!!!!

Διότι, άμα έχεις εταιρεία, πληρώνεις 20% φόρο για τα κέρδη και 5% για τα μερίσματα. Αν όμως κάνεις ακριβώς την ίδια δουλειά και έχεις ατομική επιχείρηση, και 51% φτάνει η φορολογική σου επιβάρυνση και δεν παίρνεις και επιστρεπτέα. Αμ', τι... Η ζωή είναι για τους ξύπνιους... Τώρα τα περί ισοπολιτείας, ισονομίας κ.λπ. τρίχες είναι «διά τους κομμουνιστάς».

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα δύο μηνών που οι αυτοαπασχολούμενοι πέφτουν θύμα της κυβερνητικής αβελτηρίας (τρομάρα τους, λέει, είναι και άνθρωποι της αγοράς...).

Τώρα οι περισσότεροι περιμένουν τις μικροπιστώσεις ως μάννα εξ ουρανού. Έχουν όμως βάσιμους λόγους να ανησυχούν βαθύτατα. Διότι μπορεί να πρόκειται για δανεικά άνευ εξασφαλίσεων, αλλά τι στον διάολο άλλο θα σκαρφιστούν για να αποκλείσουν κόσμο κανείς δεν το ξέρει...

* Αυτεπίστροφον (ελληνιστί) το μπούμερανγκ, το γνωστό όπλο που χρησιμοποιούν οι αυτόχθονες της Αυστραλίας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL