Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Βολές Κεφαλογιάννη για το «Μεγάλο Περίπατο» του Κ. Μπακογιάννη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βολές Κεφαλογιάννη για το «Μεγάλο Περίπατο» του Κ. Μπακογιάννη (Video)

«Δεν ξέρω πόσο αναδεικνύεται η ομορφιά με τα υπέροχα κτίρια μέσα από κόκκινα και πράσινα ταρτάν» σχολίασε η βουλεύτρια της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη ασκώντας κριτική στον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας" του Κώστα Μπακογιάννη.

Πέρα από την αισθητική η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε στην ΕΡΤ για ανεπαρκή ενημέρωση των πολιτών για αυτό και η γκρίνια ενώ δεν ελήφθησαν υπόψη άλλα ζητήματα που έπρεπε να ληφθούν υπόψη στην ευρύτερη περιοχή.

Συμπλήρωσε τέλος ότι: «Κρατάω ότι ο δήμαρχος είπε ότι είναι ένα πιλοτικό στάδιο που σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα να γίνουν παρεμβάσεις και διορθώσεις και να εκπληρωθεί ένα όραμα που έχει θετική αφετηρία με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την Αθήνα».

Βερναρδάκης: Αν δεν γίνουν παρεμβάσεις θα είναι μια τρύπα στο νερό

Ο Χρ. Βερναρδάκης συμφώνησε με αυτή την κριτική λέγοντας:

«Συνυπογράφω αυτά που είπε η κ. Κεφαλογιάννη. Κέντρο της Αθήνας δεν είναι μόνο το τρίγωνο. Είναι η Σόλωνος, η Λ. Αλεξάνδρας και αν είναι να έχουμε έναν σχεδιασμό που απαλλάσσει έναν κυκλοφοριακό φόρτο από την Πανεπιστημίου για να το μεταφέρει στη Σόλωνος οι παρεμβάσεις θα είναι μηδενικού θετικού αθροίσματος.»

«Αν δεν συνοδευτεί η όποια παρέμβαση από ολοκληρωμένες και μεγάλες παρεμβάσεις στην υποπεριφέρεια του κέντρου τότε έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χωρίς ειδικό χωροταξικό σχεδιασμό δυστυχώς το κέντρο της Αθήνας θα μείνει απροσπέλαστο για τους κατοίκους του ευρύτερου κέντρου. Θα είναι ένα τουριστικό κέντρο».

«Δεν θα πρέπει στην παρέμβαση να δοθεί μία ποσόστωση για το Airbnb; Αν οι κάτοικοι αναγκαστούν να φύγουν από το κέντρο τότε θα έχουμε τα προβλήματα εγκληματικότητας που πολύ σωστά επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη. Κάποτε θα πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό για την πεζοδρόμηση της Μασσαλίας; Αυτή η πεζοδρόμηση λειτούργησε θετικά; Διότι έχουμε και εστίες εγκληματικότητας και διακίνησης ναρκωτικών».

«Πρέπει επίσης να λυθεί το πρόβλημα της προσβασιμότητας των αναπήρων. Είναι ένα τεράστιο έλλειμμα στο σχεδιασμό που έχει γίνει. Ελπίζω να διορθωθεί τάχιστα».

Συμφώνησε και ο Κώστας Σκανδαλίδης του ΚΙΝΑΛ που υποστήριξε πως «χωρίς το σχέδιο να εμφανίζει το πως διαμορφώνονται οι περιφερειακοί δρόμοι και πως τα πεζοδρόμια και η κίνηση των αυτοκινήτων στην περιοχή δεν μπορούν να αποκόψουν την Πανεπιστημίου».

«Φαίνεται να μην υπάρχει σχεδιασμός» συμπλήρωσε ο κ. Σκανδαλίδης ενώ αναφέρθηκε στο σχεδιασμό Τρίτση με τη χρήση του τραμ.

Kατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Ο «Μεγάλος Περίπατος» που έγινε «Μεγάλο Μποτιλιάρισμα»: Όλα τα είχαμε, αυτό μας έλειπε (Video)

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL