Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Ω, δήμαρχε Αθηναίων!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Ω, δήμαρχε Αθηναίων!

«Κάποιος νομίζει ότι έγινε δήμαρχος του Άμστερνταμ ή της Κοπεγχάγης...»

Μ’ αυτόν τον βιτριολικό υπαινιγμό φίλος εν τω FB και παλιός συμμαθητής στο 2ο Αρρένων Αθήνας, γέννημα θρέμμα του κέντρου της Αθήνας, με οικογενειακό μαγαζί επί δεκαετίες σε πάροδο της Αθηνάς προς Ψυρρή μεριά..., τα έβαλε διαδικτυακά με τον δήμαρχο Μπακογιάννη για τα όσα γίνονται τις μέρες αυτές. Το δυστύχημα για τον καλό φίλο είναι ότι πίστεψε και υποστήριξε ενεργά τον εν ενεργεία δημοτικό μας άρχοντα.

Και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, γι' αυτό και αναφέρομαι στον «δήμαρχό μας», διότι ως γέννημα θρέμμα Κολωνιώτης, είτε τον ψήφισα είτε δεν τον ψήφισα, είναι και δήμαρχός μου.

Αλλά και ο έτερος παιδικός φίλος, και συμμαθητής κι αυτός στο 2ο, με τριάντα χρόνια και οικογενειακή επιχείρηση επί της Αθηνάς, επίσης τα ’χει παίξει με την ξαφνική μεγαλομανία του Κρητικοκαρπενησιώτη δημάρχου.

«Ρε συ, με ρώτησε εμένα; Το είχε στο πρόγραμμά του; Βγήκε και μας είπε ότι θα κάνω την Πανεπιστημίου έτσι κι έτσι;»

Αυτά από τον περιορισμένο προσωπικό κύκλο. Για τα σχόλια που φτάνουν στον 105,5 Στο Κόκκινο καθημερινά, άσ’ το καλύτερα... Δεν γράφονται...

Τώρα θα μου πείτε: «Δεν πρέπει να ομορφύνει, να φτιαχτεί το κέντρο της Αθήνας;».

Αλλά κέντρο δεν είναι και η Σταδίου με τα εκατοντάδες κλειστά μαγαζιά και τους τείχους πασαλειμμένους με τα μουτζουρογκράφιτι της μαύρης συμφοράς;

Κέντρο δεν είναι και η Σόλωνος, που μαζί με την Πανεπιστημίου θα δέχεται πλέον όλη την κίνηση από τα νότια προς βόρεια, δυτικά κ.λπ. μέρη της Αθήνας; Τρελάθηκε ο κόσμος από τον θόρυβο και το καυσαέριο.

Αλλά Δήμος Αθηναίων είναι και ο Κολωνός, και η Ακαδημία Πλάτωνος, και το Μεταξουργείο, και τα Πετράλωνα, και το Παγκράτι, και τα Ιλίσια, και του Γκύζη, και οι Αμπελόκηποι, και του Γουδή και τόσα άλλα μέρη για το οποία ο κύριος δήμαρχος δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του.

Αλλά τώρα ποιος θα θυμάται ένα μικρό παρκάκι στα Πατήσια μπροστά στη δόξα των φαραωνικής έμπνευσης έργων του κέντρου; Στα σιντριβάνια της Ομόνοιας (που είναι ίδια με αυτά της δεκαετίας του '60 ειρήσθω εν παρόδω)...

Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθουμε συντόμως.

Ω, κύριε δήμαρχε!

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL