Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και...

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία της Προκαταρκτικής Επιτροπής εκθέτει τη Βουλή με τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και υλοποιεί προσχεδιασμένες επιλογές.

Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής υποχρεώνεται να καταγγείλει όσα διαπράττουν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην Προκαταρκτική.

Ακόμη και η Δικαιοσύνη στην ανώτερη εκδοχή της αναγκάστηκε να επαναφέρει στην τάξη την αυθαιρετούσα πλειοψηφία. Βεβαίως, η μεγαλύτερη αυθαιρεσία συνέβη στις 20 Μαΐου, όταν κατά την ψηφοφορία για την επέκταση του κατηγορητηρίου εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου άνοιξαν την κάλπη, έβγαλαν το ψηφοδέλτιο του βουλευτή Σταύρου Καλογιάννη, του το επέστρεψαν για να το διορθώσει και το έριξαν πάλι στην κάλπη!

Χθες το Επιστημονικό Συμβούλιο είπε στη Ν.Δ. ότι δεν μπορεί να καλεί μη πολιτικά πρόσωπα ως υπόπτους.

Στις 4 Μαρτίου το Επιστημονικό Συμβούλιο πάλι είχε παρέμβει με άλλη γνωμοδότησή του για να σταματήσει τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. που καλούσαν μάρτυρες άσχετους με το σκάνδαλο της Novartis και τους ρωτούσαν για πράγματα που δεν είχαν σχέση με το σκάνδαλο.

Τότε είχε ξεκαθαρίσει ότι «η προκαταρκτική εξέταση περιλαμβάνει τις προανακριτικές πράξεις που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση και όχι άλλες» και η πλειοψηφία είχε αναγκαστεί να ζητήσει νέα απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων τις πράξεις της.

Στις 20 Φεβρουαρίου ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος αλλά και η Ελληνική Αστυνομία είχαν απορρίψει το αίτημα της πλειοψηφίας της Επιτροπής να εξετάσει διά ζώσης τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι διακαής πόθος της Ν.Δ., του ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά και των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis ήταν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων. Απέτυχαν όμως...

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL