Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.7°C
2 BF 59%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ο λάθος άνθρωπος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ο λάθος άνθρωπος

Η αλήθεια είναι ότι στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις δημοφιλίας των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είδαμε πουθενά ούτε το όνομα ούτε τα ποσοστά αποδοχής του Νότη Μηταράκη. Απουσιάζει επιδεικτικά ο βαθμός κοινωνικής αποδοχής για τα έργα και τις ημέρες του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής σε ένα από τα φλέγοντα -εδώ και χρόνια- ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα αυτού του τόπου, όπως η διαχείριση του προσφυγικού πληθυσμού.

Στο ήδη βεβαρημένο παρελθόν του κ. Μηταράκη για την αδυναμία και την ανικανότητά του να διαχειριστεί το προσφυγικό στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ήρθαν να προστεθούν ακόμα δύο περιπτώσεις που καταγράφονται στα αρνητικά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Και οι δύο περιπτώσεις ήρθαν να αναδείξουν την έλλειψη σχεδίου και συντονισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και αφορούν τόσο τις εικόνες ντροπής έξω από την Υπηρεσία Ασύλου της περασμένης εβδομάδας όσο και το δράμα των οικογενειών που τα τελευταία εικοσιτετράωρα διανυκτερεύουν στην πλατεία Βικτωρίας.

Αν στις περιπτώσεις αυτές προσθέσει κανείς την απόφαση του κ. Μηταράκη να προχωρήσει στην έξωση χιλιάδων οικογενειών και την εμμονή του να αμαυρώνει το δημοκρατικό προφίλ της χώρας μέσω των παράνομων και βίαιων push backs στο Αιγαίο κατά παράβαση κάθε κανόνα Διεθνούς Δικαίου, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η πολιτική του ηγεσία έχουν χρεωθεί μια τεράστια και επικίνδυνη αποτυχία με τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο.

Είναι θέμα χρόνου πλέον ο κ. Μηταράκης και η ανερμάτιστη πολιτική του να πνιγούν στα απόνερα της ανικανότητάς του. Είναι θέμα χρόνου πλέον το φαινόμενο της αστεγίας εκατοντάδων ή και χιλιάδων οικογενειών προσφύγων να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στις πλατείες και στα πάρκα της πρωτεύουσας. Είναι θέμα χρόνου πλέον τα γραφειοκρατικά παράδοξα με τα οποία το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει αποφασίσει να δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο εγκλωβισμού των προσφύγων στην κοινωνική απομόνωση να γυρίσουν τελικά μπούμερανγκ στο περίφημο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που με μια εντολή του έχει τις λύσεις για τα πάντα.

Αν και για μήνες χρεώναμε στον κ. Μηταράκη τα επακόλουθα της ξενοφοβικής αντιπολίτευσης που το κόμμα του άσκησε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πλέον η πραγματικότητα τείνει να μας διαψεύσει για το ήμισυ της κριτικής μας στο πρόσωπο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς η ανικανότητά του ισοφαρίζει τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις. Ό,τι χειρότερο δηλαδή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL