Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Νεοφιλελέδες, φίλοι μου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νεοφιλελέδες, φίλοι μου

 Για σας που για να προστατεύσετε την ιδεολογία σας, δεν αναγνωρίζετε ότι υπήρξε «φιλελεύθερη» κυβέρνηση στη χώρα. Μ’ αυτό το βολικό κόλπο οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές δεν οδήγησαν την Ελλάδα στα Μνημόνια κι εσείς είστε αθώοι του αίματος.

Εσείς έχετε πρόβλημα σήμερα όχι γιατί ο Μητσοτάκης σας «πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις» αποποιήθηκε τον νεοφιλελευθερισμό («αυτή η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, την οποία δήθεν παρουσιάζετε στις ομιλίες σας, πολύ απλά δεν υπάρχει» είπε στη Βουλή), αλλά επειδή εφάρμοσε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και απέτυχαν μέσα σε λίγους μήνες! Και μάλιστα πριν έρθει ο κορωνοϊός.

Η Ν.Δ. παρέλαβε ΑΕΠ που αυξανόταν με 2,8%, το έριξε στο 1% και τον Μάρτιο έφερε ύφεση 0,9%. Μας έκανε πιο φτωχούς δηλαδή. Νομίζω αυτό το εμπεδώσατε, αλλά καλό θα είναι να εξηγήσετε πώς σας συνέβη.

Επειδή είστε και λιγουλάκι ιδεοληπτικοί, να πάρουμε τη βοήθεια του κοινού: οι οικονομίες στηρίζονται στις επενδύσεις, στην παραγωγή και στις εξαγωγές και στην κατανάλωση.

* Η Ν.Δ. δεν έφερε επενδύσεις (ρωτήστε και στο Ελληνικό να σας πουν…). Αντίθετα, επί Ν.Δ. οι επενδύσεις το πρώτο τρίμηνο του 2020 μειώθηκαν 8,4%.

* Επί Ν.Δ. μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή. Κάθε μήνα, από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο, μειωνόταν: 3,4% τον Φεβρουάριο, 4,5% τον Δεκέμβριο, 8,1% τον Νοέμβριο, 0,3% τον Οκτώβριο - μόνο τον Ιανουάριο αυξήθηκε κατά 5,7%.

Αφού δεν έχουμε επενδύσεις ή παραγωγή, μας μένουν μόνο η κατανάλωση και οι πολιτικές ενίσχυσής της.

Τι έκανε η Ν.Δ.;

Κατήργησε τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (π.χ. τη 13η σύνταξη, το κοινωνικό μέρισμα που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπου 1,5 εκατ. συμπολίτες) και έδωσε φοροαπαλλαγές στις οποίες ενέταξε τους πλούσιους.

Παράδειγμα: έδωσε 200 εκατ. για να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και στα υψηλά οικονομικά στρώματα (στα μεσαία και τα χαμηλά το είχε ήδη νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ).

Μείωσε τη φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων και στα μερίσματα. Ακόμα και μέσα στην πανδημία, ενισχύει τους μεγάλους υποχρεώνοντας τους μικρομεσαίους να επιστρέψουν το 100% της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ οι μεγαλύτεροι θα κρατήσουν στις τσέπες τους το 40%.

Τα χρήματα που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεφαν ως κατανάλωση στην οικονομία και στα δημόσια ταμεία.

Τι έγιναν τα χρήματα των φοροαπαλλαγών που έδωσε η Ν.Δ. στους πλούσιους της χώρας; Επενδύσεις; Όπως είδαμε, όχι.

Κατανάλωση; Όχι. Σαββατοκύριακο στην Κουρσεβέλ; Γιατί όχι; Εσένα αν σου έδινε κάποιος 5.000 - 10.000 ευρώ, δεν θα πήγαινες για σκι τα Χριστούγεννα στην υγειά των κορόιδων;

Καταλάβατε τώρα, νεοφιλελέδες φίλοι μου, γιατί απέτυχε ο νεοφιλελευθερισμός σας;

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL