Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Τι ’πες τώρα... / Διαγωγή κοσμία στην κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι ’πες τώρα... / Διαγωγή κοσμία στην κυβέρνηση

Υπουργοί πρώτης γραμμής βγαίνουν και μονολογούν μοναχικά το έργο τους στα τηλεπαράθυρα. Οι καλλωπιστικοί δημοσιογράφοι καθημερινά χωνεύουν τον αντίλογο γιατί, όσο Δεξιός και νεοφιλελεύθερος κι αν είσαι, όσο κι αν υπεραμύνεσαι του σωτήριου έργου της κυβέρνησης Μητσοτάκη που μας έσωσε από τους συριζομαδούρους, μια ερώτηση για την ύφεση που έρχεται και τους απροστάτευτους εργαζόμενους έρχεται στα χείλη...

Ωστόσο, οι περισσότεροι παραμένουν βουβοί κι ατάραχοι στο κατώτερο ύψος των περιστάσεων της δημοσιογραφίας αναμασώντας κυβερνητικά τσιτάτα: «Μεγάλη επιτυχία η αντιμετώπιση της πανδημίας», «Μην καταστροφολογείτε για την οικονομία», «Θα παρθούν και άλλα μέτρα», «Δεν φαίνεται να πείθετε τον κόσμο. Κοιτάξτε τις δημοσκοπήσεις», «Η κυβέρνηση έχει σχέδιο» «Ρίξανε την ανεργία 4%»!

Κατά περίεργη τύφλωση, μάλιστα, τρεις μέρες έπαιζαν τα κανάλια την ουρά προσφύγων και μεταναστών έξω από την Υπηρεσία Ασύλου και φώναζαν για τα μέτρα προστασίας και κανείς δεν πήγε να δει τις ουρές έξω από τον ΕΦΚΑ, τις ουρές στις τράπεζες, στο μετρό και στα αστικά λεωφορεία που είναι καθημερινές.

«Η ευελιξία χρειάζεται» είπε ο Μπ. Παπαδημητρίου μιλώντας για την αγορά εργασίας. Με τρεις λέξεις εξήγησε το γιατί και για ποιους είναι «η κρίση ευκαιρία».

Τον είχαμε ξεχάσει τον Άδωνι Γεωργιάδη live στα πάνελ. Πίσω από το Skype και τους καθημερινούς του μονολόγους είχε ατονήσει η εικόνα αυτού που πραγματικά είναι. Ένας λαϊκιστής δημαγωγός που, όταν χάνει στα επιχειρήματα και ξεμένει από πειστικές απαντήσεις, επιτίθεται με ακραίες προσβολές σε δημοσιογράφους...

Δεν ήθελε με τίποτα να ακουστεί ότι η κυβέρνηση είναι υπαίτια της ύφεσης και όχι η πανδημία. Το αστείο είναι ότι, προκειμένου να καλυφθεί, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να δώσει τους άλλους. Έτσι, για παράδειγμα, όταν τον ρώτησαν για τις αγκαλιές στη φιέστα με τον Παλαιολόγο, δικαιολογήθηκε ότι ο κόσμος ήταν εκεί για την Εκκλησία.

«Λεφτά με βαλίτσες άλλαζαν χέρια» ομολόγησε ο Βασίλης Κικίλιας για τα λεφτά (όχι στα ΜΜΕ - μα που πάει το μυαλό σας;), αλλά για μάσκες που η κυβέρνηση έσπευσε να εξασφαλίσει από την Κίνα εν μέσω πανδημίας και απέδειξε ότι υπάρχει κράτος!

Γι’ αυτό δεν τον βγάζουν στα κανάλια τον Βασίλη. Προτιμούν να τον αφήνουν να ξεκουράζεται. Άδικο έχουν;

Λεφτά όμως άλλαξαν χέρια. Εδώ να πάει το μυαλό σας. Άλλαξαν από το δημόσιο ταμείο στα ΜΜΕ τα φιλοκυβερνητικά. Στους υπόλοιπους, για το ξεκάρφωμα κανένα ψιχουλάκι. Σε κάποιους που ενοχλούν ούτε ψιχουλάκι, μέχρι να μάθουν ποιος είναι ο ρόλος τους στο επιτελικό κράτος.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL