Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στο κέντρο της Πάτρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στο κέντρο της Πάτρας

Το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με τον Βουλευτή Αχαΐας Κώστα Μάρκου, τον Συντονιστή της Ν.Ε. Μιχάλη Σιδηρόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κώστα Κόντη, τον πρώην Βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Ριζούλη, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Αχαΐας και των τοπικών οργανώσεων της Πάτρας πραγματοποίησαν εξόρμηση στο κέντρο της πόλης όπου συνομίλησαν με επιχειρηματίες, εργαζόμενους και πολίτες και τους ενημέρωσαν για το πρόγραμμα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΙΙ».

Το κλιμάκιο κινήθηκε στις οδούς Μαιζώνος και Kορίνθου και τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους πολίτες και τους επαγγελματίες για το πλαίσιο των επεξεργασμένων και κοστολογημένων μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως απάντηση στις άμεσες και επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Η πρόταση «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΙΙ» αφορά τους επόμενους τέσσερις μήνες, Ιούνιο – Σεπτέμβριο, δηλαδή τους μήνες επαναφοράς στη λειτουργία της οικονομίας και περιλαμβάνει ένα πακέτο μέτρων δημοσιονομικής επέκτασης ύψους 13 δις.

Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις το πρόγραμμα προβλέπει 3 δις Ευρώ εφάπαξ μη επιστρεπτέα ενίσχυση σε άμεσα ή έμμεσα πληττόμενους απασχολούμενους και επιχειρήσεις, 2.000 Ευρώ ανά εργαζόμενο με ανώτατο όριο ενίσχυσης της επιχείρησης τις 100.000 Ευρώ, 2.000 Ευρώ για αυταπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις που έχουν έδρα διαφορετική από την οικία του ιδιοκτήτη, 1.5 δις Ευρώ για τη μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, 12 δις Ευρώ ενίσχυση ρευστότητας μέσω Αναπτυξιακής Τράπεζας, εμπορικών τραπεζών και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Η οικονομική λογική που διέπει το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ταυτόχρονη ενίσχυση της ζήτησης και της προσφοράς διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο ωφελούνται ταυτόχρονα εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και συγκρατείται η ύφεση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης ανάκαμψης για όλους.

Οι εξορμήσεις και οι περιοδείες των στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την προώθηση του προγράμματος «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΙΙ» θα συνεχισθούν όλο το επόμενο διάστημα σε ολόκληρη την Αχαΐα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL