Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στον τουρισμό:«Καλούμαστε να ζήσουμε με 9 ευρώ την ημέρα» (Video)

«Καλούμαστε να ζήσουμε με 9 ευρώ την ημέρα» δήλωσε ο πρόεδρος συνδικάτου εργαζομένων επισιτισμού τουρισμού ξενοδόχων Αττικής, Γιώργος Στεφανάκης.

"Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων ήδη έχουν ξεκινήσει οι απολύσεις. από γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, 18 άτομα απολύθηκαν από την πρώτη ημέρα που τελείωσε η αναστολή και ο κ. Βρούτσης συνεχίζει και λέει ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και δεν συναντιέται με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ενώ στην προηγούμενη κινητοποίηση έριξαν και χημικά."

"Μία επιχείρηση που λειτουργεί εποχικά, ένα ξενοδοχείο με 200 εργαζόμενους θα μπορούσε να πληρώσει μέχρι 933.000 ευρώ μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές. Σήμερα με τα μέτρα της κυβέρνησης θα πληρώσει 49% λιγότερα. Ένας εργαζόμενος που είχε μικτό μισθό 900 ευρώ εποχικός αντί για 4.200 ευρώ δηλαδή 4 μήνες δουλειάς και ταμείο ανεργίας τώρα θα πάρει 1.500, 1.200 δηλαδή στα 9 ευρώ την ημέρα."

Ο κ. Μαρκόπουλος υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης δηλώνοντας το "σεβασμό" του στην αγωνία των εργαζομένων αλλά πέραν αυτού ουδέν. Ενώ όταν ο πρόεδρος του συνδικάτου αντέτεινε ότι με 500 ευρώ καλούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ. εκείνος αντέτεινε το γνωστό επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν λεφτά.

Για τη Ν.Δ. και τις πολιτικές της δεν υπάρχουν ποτέ λεφτά για τους εργαζόμενους.

 

«Τίποτα δεν συζητάει με τους εργαζόμενους ο κ. Βρούτσης. Στις 10 Ιουνίου στις 12 στο Υπουργείο Εργασίας οργανώνουμε πανελλαδική κινητοποίηση. Ελπίζουμε να προβάλλουμε τα αιτήματα των εργαζομένων και να μην φύγει από την πίσω πόρτα» είπε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον τουρισμό καλώντας στην κινητοποίηση της Τετάρτης.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις