Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Γιάννα Παπαδάκου: Μεθόδευση για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες η κλήση μου σε εξηγήσεις, χωρίς όρκο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννα Παπαδάκου: Μεθόδευση για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες η κλήση μου σε εξηγήσεις, χωρίς όρκο

«Σε μεθόδευση για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες», απέδωσε την κλήση σε εξηγήσεις, χωρίς όρκο, της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, ο συνήγορός της Δημήτρης Τσοβόλας.

Η Γιάννα Παπαδάκου που παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης επισήμανε, δια του συνηγόρου της, ότι η ειδική επιτροπή αρνήθηκε να αποδεχθεί το αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να κληθεί η δημοσιογράφος, ως βασική μάρτυρας, για την υπόθεση της «σκευωρίας» αλλά την καλεί σήμερα ανωμοτί. «Είναι προφανής η μεθόδευση. Αποκλείετε έναν ουσιαστικό μάρτυρα και τον καθιστάτε ύποπτο», ανέφερε ο συνήγορος της Γιάννας Παπαδάκου.

«Δεν αποδέχομαι την ιδιότητα της ύποπτης. Εκφράζω τη δυσάρεστη έκπληξή μου, όπως το έκανε χθες με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ», είπε η ίδια η Γιάννα Παπαδάκου στην ειδική επιτροπή και πρόσθεσε: «από εδώ παρήλασαν εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα, κατηγορούμενοι για μίζες, για ξέπλυμα χρήματος. Εγώ θέλω να έρθω στην επιτροπή για την αλήθεια και μόνο αυτή. Το οφείλω στον εαυτό μου για να τον υπερασπιστώ, απέναντι σε μια εισαγγελέα που με έχει συκοφαντήσει και την έχω μηνύσει. Επίσης απέναντι στον κ. Μιωνή που έχει καταδίκες, απάτη επί δικαστηρίω, και τον οποίο επίσης έχω μηνύσει».

Η δημοσιογράφος εξέφρασε επίσης την απορία της, πως η επιτροπή κατάφερε να βρει τόσο γρήγορα τον κ. Μιωνή. «Κάθε φορά που ήθελα να του επιδώσω μια μήνυση, δεν τον έβρισκα», ανέφερε και υπογράμμισε: «Δεν θα πω κάτι για το οποίο δεν θα προσκομίσω αποδεικτικά στοιχεία. Η αλήθεια, ό,τι και να γίνει, θα βγει και σε εφημερίδα τοίχου»!

Η κ. Παπαδάκου υπέβαλε ένσταση ακυρότητας διότι καλείται να δώσει εξηγήσεις χωρίς όρκο «για τις αορίστως και παρανόμως αναφερόμενες στην κλήση της, οκτώ αξιόποινες πράξεις». Ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους κατέθεσε ένσταση ακυρότητας, είναι ότι το επιστημονικό συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει πως για τυχόν ανακύψασες συναφείς πράξεις, μη πολιτικών προσώπων, η Βουλή αποστέλλει τη δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Επισημαίνει εξάλλου ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν είναι κατηγορούμενος στην παρούσα φάση και συνεπώς δεν μπορεί, αυτή την ώρα, να καλείται ως ύποπτη, γιατί αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η Βουλή αποφασίσει την άσκηση δίωξης.

Επίσης η δημοσιογράφος υπέβαλε αίτηση να καταθέσουν ως μάρτυρες πρόσωπα που γνωρίζουν την ουσία της υπόθεσης. Ανάμεσά τους ο Φαλσιανί, ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, ο επίκουρος Εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούδης, η Κριστίν Λαγκάρντ.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL