Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Χαρά Καφαντάρη: Με τη ΝΔ θα πούμε το νερό… νεράκι (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χαρά Καφαντάρη: Με τη ΝΔ θα πούμε το νερό… νεράκι (Video)

Η Χαρά Καφαντάρη, βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής και αν. τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση από την Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. για ζητήματα ποιότητας πόσιμου νερού – απορρύπανση – ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση Υδάτων.

'Η Κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, πιστή στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της και ανίκανη να αντιμετωπίσει το Μέλλον με καθαρό βλέμμα, ανασύρει παλιά σχέδια από το Παρελθόν" τόνισε η Χαρά Καφαντάρη

https://www.youtube.com/embed/Xq8xO-LM6iA

Μετά τη ψήφιση του αντι-περιβαλλοντικού νόμου, την επαναφορά στο προσκήνιο της εκτροπής του Αχελώου, «ξαναχτυπά».

Όπως επισήμανε η Χαρά Καφαντάρη, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προτίθεται να προβεί σε σύναψη σύμβασης με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, μετά από διεθνή διαγωνισμό, με αντικείμενο τη «Διαχείριση-Λειτουργία και Συντήρηση του εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος(ΕΥΣ) Αθήνας».

Ενώ η ΕΥΔΑΠ είναι κερδοφόρα εταιρία του Δημοσίου, που επί 70 έτη έχει αποδείξει στην πράξη την συμβολή της στην ομαλή ,ποιοτική τροφοδότηση με νερό του 40% της Ελλάδας, στο όνομα της «ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας» ,υπάρχουν σχεδιασμοί ιδιωτικοποίησής της.

Όπως σημείωσε η κ. Καφαντάρη η διεθνής εμπειρία κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση. Στην Ευρώπη, αλλά και Παγκόσμια, υπάρχει η τάση επανακρατικοποίησης -επαναδημοτικοποίησηςτου νερού.

Με την είσοδο στην ΕΥΣ ιδιωτών, ανοίγει η πόρτα για ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.

Αυτό σημαίνει, αύξηση της τιμής του νερού για τους καταναλωτές και το λαό, υποβάθμιση της ποιότητάς του και μείωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Υπενθυμίζουμε ότι το Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακήρυξε την πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο Νερό, ως θεμελιώδες Ανθρώπινο Δικαίωμα.

Τελικά, όταν σχεδιάζουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού, δεν σχεδιάζουμε μόνο την εμπορευματοποίηση ενός φυσικού πόρου και κοινωνικού αγαθού, αλλά και την ιδιωτικοποίηση της οικολογικής βάσης της ίδιας της ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL