Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Τα είχε προσκομίσει στην Προανακριτική ο ΣΥΡΙΖΑ / Κατατεθειμένα έγγραφα του FBI από τον Ι. Αγγελή σε νέα "συσκευασία"...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα είχε προσκομίσει στην Προανακριτική ο ΣΥΡΙΖΑ / Κατατεθειμένα έγγραφα του FBI από τον Ι. Αγγελή σε νέα "συσκευασία"...

Κατατεθειμένα έγγραφα κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής! Πρόκειται για τα έγγραφα του FBI που είχαν προσκομιστεί παλιότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά βρίσκονται προς αξιολόγηση από τα μέλη της Επιτροπής.

Αυτό που διαφοροποιεί την κατάθεση των εγγράφων από τον Ι. Αγγελή είναι η επισυναπτόμενη αναφορά του αντεισαγγελέα που εκθέτει τις προσωπικές του απόψεις για κατάχρηση εξουσίας από τους εισαγγελείς Διαφθοράς. Υπενθυμίζεται ότι ο Ι. Αγγελής έχει ήδη καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή ως μάρτυρας...

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επιτίθεται ξανά κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ισχυριζόμενος πως έχει στην κατοχή της και άλλα έγγραφα του FBI.

«Οι εμπλεκόμενοι στην έρευνα της υπόθεσης Novartis εισαγγελείς Διαφθοράς εμφανίζουν παραπλανητικώς ότι τα έγγραφα που είναι στην κατοχή των έχουν δήθεν αποσταλεί από τις αμερικανικές αρχές στο πλαίσιο νόμιμης δικαστικής συνδρομής και ως δήθεν 'απόρρητα'» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Ι. Αγγελής και ισχυρίζεται πως η κατοχή εγγράφων «ενδεχομένως να θεμελιώνει και την άμεση συνέργεια στην εν λόγω πράξη (κατάχρησης εξουσίας) ή τουλάχιστον το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία για όσους υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη άποψη, καθώς και για όσους κατέχουν τα συγκεκριμένα έγγραφα και δεν τα διαβιβάζουν σε εισαγγελική αρχή που διενεργεί νομότυπο έλεγχο αν και έχουν νόμιμη υποχρέωση προς τούτο λόγω του καθήκοντος αληθείας που διέπει κάθε υπηρεσιακή των ενέργεια».

Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλύπτονται το σκάνδαλο και τα πολιτικά πρόσωπα

Τα έγγραφα βασίζονται σε έρευνα του FBI για την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. «Στο περιεχόμενο των επιστολών των αμερικανικών αρχών προς την ελληνική Δικαιοσύνη περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια πώς στήθηκε το σκάνδαλο, πώς γίνονταν οι παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχους, η δράση των εταιρειών που ξέπλεναν το ‘μαύρο χρήμα’ της Novartis και ποια πολιτικά πρόσωπα συμμετείχαν στο μεγάλο ‘πάρτι’ της φαρμακοβιομηχανίας.

Επίσης αποκαλύπτεται ότι τα στοιχεία αυτά ήταν γνωστά στην Εισαγγελία Διαφθοράς αρκετό καιρό πριν η Ελ. Τουλουπάκη τεθεί επικεφαλής της» τονίζουν πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι με «επιλεκτικές διαρροές» προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τα στοιχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL