Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Επιδότηση της απόσταξης πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας στη συνάντηση με τους οινοποιούς / Επιδότηση της απόσταξης πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας στους οινοποιούς: Στήριξη των επιχειρήσεων σημαίνει και στήριξη της εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιδότηση της απόσταξης πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας στη συνάντηση με τους οινοποιούς / Επιδότηση της απόσταξης πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας στους οινοποιούς: Στήριξη των επιχειρήσεων σημαίνει και στήριξη της εργασίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τις επαφές με εκπροσώπους της αγοράς, επιχειρηματίες και εργαζόμενους -τη Δευτέρα συνομίλησε με ανθρώπους της εστίασης στην Καισαριανή-, είχε συνάντηση με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών στα Σπάτα. Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. επιχειρεί να αντιπολιτευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ με την προσφιλή πλέον τακτική της προσφυγής στο... 2015. «Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να καταλάβει γρήγορα ότι η ανεπάρκειά της στον τομέα της οικονομίας είναι επικίνδυνη» απάντησε η Κουμουνδούρου.

Συνομιλώντας με τους οινοποιούς, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε πως εάν αρχίσουν «να μπαίνουν λουκέτα, αν η παραγωγικότητα σταματήσει, θα αυξηθεί ξανά η ανεργία στα μεγέθη τα οποία τη συναντήσαμε, τα εφιαλτικά του 2014». «Κι αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος» τόνισε. Σ’ αυτό το πλαίσιο επανέλαβε την ανάγκη να «το αποτρέψουμε τώρα» και προειδοποίησε πως «αν αφήσουμε να επισυμβεί, θα ’ναι αργά και θα θέλει πολύ περισσότερα η επανάκαμψη».

Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για τους οινοπαραγωγούς

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, βασίζονται στη στήριξη της εργασίας, «την επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής της». Μίλησε ακόμα για την πρόταση του κόμματος για τη δυνατότητα πρόσβασης σε επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του συγκεκριμένου κλάδου των οινοπαραγωγών.

«Ειδικά για τους οινοποιούς, πρέπει να υπάρξει μέριμνα, δηλαδή μια σοβαρή επιδότηση για να προχωρήσουν στην απόσταξη» είπε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για τις προτάσεις όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% και Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης για τους αγρότες, ενώ υπογράμμισε πως το στοίχημα είναι να αξιοποιηθούν τα ταμειακά διαθέσιμα για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις.

Ενοχλήθηκε η Ν.Δ...

Στο μεταξύ, την ενόχληση της Ν.Δ. φαίνεται πως προκαλεί η αδιαμεσολάβητη επαφή του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του με ανθρώπους της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας. Με ανακοίνωσή του το κυβερνητικό κόμμα κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων ότι «συναντήθηκε στην Καισαριανή με ανθρώπους της εστίασης στους οποίους αύξησε τον ΦΠΑ από το 13% στο 24%», ενώ «σήμερα (σ.σ.: χθες) ο κ. Τσίπρας συναντιέται με τους οινοπαραγωγούς, στους οποίους επίσης έκανε τα πάντα για να βάλουν λουκέτο όσο κυβερνούσε. Αύξησε τον ΦΠΑ στο κρασί από το 23% στο 24%, επέβαλε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, ενώ έθεσε δυσβάστακτους όρους για την ογκομέτρηση δεξαμενών (...)».

«Η Ν.Δ. διολισθαίνει κάθε μέρα προσπαθώντας να βάλει τη δημοκρατία σε καραντίνα» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το τι έχει συμβεί σ’ αυτή τη χώρα είναι γνωστό. Όσο κι αν η Ν.Δ. προσπαθεί να ξαναγράψει την Ιστορία» τονίζει η Κουμουνδούρου, εκτιμώντας πως το σχέδιο της Ν.Δ. σήμερα για τον κόσμο της εργασίας και τα μεσαία στρώματα «είναι να τους εμποδίζει να συναντιούνται με τον Αλέξη Τσίπρα και να ακούνε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ». «Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να καταλάβει γρήγορα ότι η ανεπάρκειά της στον τομέα της οικονομίας είναι επικίνδυνη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι φόροι ήταν αποτέλεσμα της παγίδας με στόχο την «αριστερή παρένθεση»

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει τα εξής:

- Σε μια δημοκρατία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ζητάει άδεια από την κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει συναντήσεις. Ειδικά τη στιγμή που η κυβέρνηση αδιαφορεί για την πραγματική οικονομία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καθήκον να πραγματοποιεί δεκάδες συναντήσεις.

- Η Ν.Δ. χρεοκόπησε τη χώρα, την οδήγησε στα Μνημόνια, ενώ στη συνέχεια την παγίδευσε, αφήνοντάς τη χωρίς ταμειακά διαθέσιμα και με αρρύθμιστο χρέος. Καλά θα έκανε λοιπόν να ήταν λίγο πιο φειδωλή στον λόγο της.

- Η Ν.Δ. γνωρίζει πως οι φόροι που λέει ότι αυξήθηκαν ήταν κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα της παγίδας που έστησε το 2014 ελπίζοντας σε μια «αριστερή παρένθεση». Γνωρίζει ακόμα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαν κι αυτούς και δεν φρόντιζε να αφήσει το «μαξιλάρι», η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει ξανά.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια (κάτι που η Ν.Δ. δεν κατάφερε ποτέ), μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση, κατάργησε τον ειδικό φόρο στο κρασί, ενώ προγραμμάτισε τη μείωση της προκαταβολής φόρου που ακύρωσε η Ν.Δ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL