Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Διότι όλα αυτά είναι, βεβαίως, γελοιότητες. Και γίνονται ακόμα πιο επικές γελοιότητες όταν εμφανίζονται και τα πληρωμένα δημοσιεύματα που παρομοιάζουν τον πρωθυπουργό μας με τον Ηρακλή. Ή με τον Μωυσή, που θα ανοίξει τα νερά για να περάσουν 20 εκατομμύρια και να φτάσουν επιτέλους στα ΜΜΕ.

Λίγοι σκέφτονται, ωστόσο, ότι αυτό το παραπέτασμα της γελοιότητας στήνεται για να κρύψει την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι τα μόνα ουσιαστικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων είναι εις βάρος των εργαζομένων. Είναι η οριζόντια περικοπή των μισθών κατά 20%.

Είναι η οριστική κατάργηση της ρήτρας απασχόλησης, για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Είναι η περικοπή των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που θα τινάξει στον αέρα τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ και θα διευρύνει τη μαύρη τρύπα του ασφαλιστικού. Είναι και η περικοπή στο δώρο των Χριστουγέννων και το δώρο του Πάσχα. Μέχρι τώρα.

Το ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται ένα καταστροφικό σχέδιο, ακόμα και μετά την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, δείχνει ότι δεν προχώρησε στις ρυθμίσεις αυτές από ανάγκη.

Το έκανε από θέσεις αρχής και ιδεολογίας. Και επίσης, για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που την χρηματοδοτούν. Η αξιοπρέπεια της κοινωνίας δεν τους αφορά. Η ίδια η κοινωνία πρέπει να βρει τρόπους να την υπερασπιστεί.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL