Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Κ. Νοτοπούλου: Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα για την κατάληψη δημόσιου χώρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Νοτοπούλου: Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα για την κατάληψη δημόσιου χώρου

Αυτό σημειώνει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Νοτοπούλου η οποία επισημαίνει «Είχαμε τονίσει τις αντιρρήσεις μας για την αντίστοιχη πρόβλεψη και για τα κύρια καταλύματα στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον καταδυτικό τουρισμό. Με πρόσχημα την πανδημία ανοίγει την κερκόπορτα για την κατάληψη του δημόσιου χώρου και τον αποκλεισμό της ελεύθερης πρόσβασης όλων των πολιτών στη θάλασσα».

«Δεν αναλογίζεται η κυβέρνηση το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί καθώς δεν θα καταλείπεται χώρος για τους λουόμενους και εμπορευματοποιείται το σύνολο σχεδόν των παραλιών της χώρας;», αναρωτιέται.

Η ίδια υπογραμμίζει ότι «Με άλλη τροπολογία, εισήγαγε στην ΠΝΠ  τη δημιουργία προγράμματος «Τουρισμός για όλους» για το 2020-2021. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της κρίσης και με την επικαιροποίηση του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» πρότεινε την εφαρμογή ενός γενναίου προγράμματος εσωτερικού τουρισμού, ύψους 700εκ€ για πάνω από 2,5εκ ωφελούμενους.

Το Υπουργείο Τουρισμού υιοθετεί τον τίτλο, όχι όμως την φιλοσοφία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: τη δυνατότητα δηλαδή πληρωμένων διακοπών στα μεσαία κοινωνικά στρώματα προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά αλλά και η κοινωνική συνοχή».

Για να καταλήξει: «Η στάχτη που προσπαθεί να ρίξει στα μάτια των πολιτών πληγώνει θανάσιμα τον ελληνικό τουρισμό.

Τα 70 εκατομμύρια ευρώ του κ. Θεοχάρη είναι απλώς σταγόνα στον ωκεανό, ανεπαρκή και αναντίστοιχα με τις ανάγκες του πληθυσμού και της αγοράς.»

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL