Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση επέλεξε το στρατόπεδο των Τραπεζιτών και όχι των πολιτών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση επέλεξε το στρατόπεδο των Τραπεζιτών και όχι των πολιτών (Video)

«Μέχρι πρότινος τα αδικήματα της απιστίας ήταν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα. Με επιλογή της κυβέρνησης διώκοντα πλέον κατ΄ έγκληση. Η ρύθμιση προέβλεπε επίσης ότι για όσες υποθέσεις έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις θα έπρεπε εντός προθεσμίας 4 μηνών, να υπάρξουν αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των Τραπεζών που να νομιμοποιούν ουσιαστικά τις διώξεις αυτές», εξήγησε ο βουλευτής.https://www.youtube.com/embed/Z1C-78MM5Gs

Και συμπλήρωσε: «Λόγω του κορωνοϊού και της αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, δόθηκε  παράταση σε όλες τις παραπάνω πράξεις αυτές, πλην μόνο μιας: Αυτής που έδινε δυνατότητα στα διοικητικά συμβούλια των Τραπεζών να ζητήσουν την δίωξη αδικημάτων απιστίας σε βάρος τους!».

«Ετσι, εν μέσω πανδημίας και μετά την παρέλευση του 4μηνου, παραγράφηκαν όλα τα αδικήματα απιστίας σε βάρος Τραπεζών και τραπεζιτών για τα οποία είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη και έμειναν στο απυρόβλητό όλοι εκείνοι που μπορούσαν να ελεγχθούν για ενδεχόμενα αδικήματα. Η ευθύνη βαρύνει απόλυτα την κυβερνητικά πλειοψηφία, η οποία επέλεξε να είναι με το στρατόπεδο των τραπεζιτών και όσων πιθανόν διέπραξαν αδικήματα και όχι με τους πολίτες», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στη αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΕΣΥ, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Τους τελευταίους μήνες έγινε μια κοσμογονική αλλαγή. Αποκαταστάθηκε στη συνείδηση όλων η τεράστια σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας. Αυτό που οι νεοφιλελεύθερες δοξασίες θεωρούσαν στόχο, χαρακτηρίζοντας το ΕΣΥ αναποτελεσματικό και κοστοβόρο, έγινε πλέον κοινός τόπος όλων: Μόνο ένα δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να στηρίξει μια κοινωνία σε πανδημία».

«Προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι είναι καιρός να ξαναστήσουμε το ΕΣΥ στα πόδια του. Ένα ΕΣΥ που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 σε πλήρη κατάρρευση και κατάφερε να το ανατάξει εν μέσω μνημονίων, προγραμματίζοντας μάλιστα νέες κλίνες ΜΕΘ και χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, που είναι αδήριτη ανάγκη. Γι αυτό δεν μπορεί η κυβέρνηση να κωφεύει και να εφευρίσκει σχήματα Σύμπρρξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα(ΣΔΙΤ) και συμβάσεις ορισμένου χρόνου αντί μόνιμων προσλήψεων, καθιστώντας ουσιαστικά ανοχύρωτο το ΕΣΥ», πρόσθεσε.

«Ο κορωνοϊός μπορεί να επανέλθει. Δεν δικαιούμαστε να εφησυχάζουμε και να θυσιάζουμε το μέλλον της χώρας με βάση τις νεοφιλελεύθερες δοξασίες. Αυτή είναι μια ουσιώδης προγραμματική μας διαφορά με τη κυβέρνηση της ΝΔ και ο λαός καλείται να επιλέξει», κατέληξε ο βουλευτής.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL