Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Θ. Κοτσιφάκης: Αφαιρείται προϋπηρεσία από χιλιάδες αναπληρωτές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Κοτσιφάκης: Αφαιρείται προϋπηρεσία από χιλιάδες αναπληρωτές

Με νέο άρθρο στο νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας (άρθρο 43), δεν υπολογίζεται ολόκληρη η προϋπηρεσία αναπληρωτών που πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικούς κλάδους εκπαιδευτικών ΠΕ.

▸ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ: με το ν. 4589/2019 (περ. στ’ της παρ. 4 του άρθρου 61) υπολογίζονταν ολόκληρη η προϋπηρεσία αναπληρωτή στην κατάταξη στους ενιαίους πίνακες υποψηφίων για πρόσληψη αναπληρωτή αλλά και μόνιμο διορισμό, αρκεί να ήταν στην ίδια εκπαιδευτική κατηγορία, δηλαδή σε όλα τα ΠΕ.

▸ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ: Με το νέο άρθρο 43 του νομοσχεδίου, υπολογίζεται ΜΟΝΟ η προϋπηρεσία που έχει διανυθεί στον κλάδο που είναι υποψήφιος χωριστά.

Με αυτό τον τρόπο χιλιάδες εκπαιδευτικοί που διαθέτουν δυο πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έχουν προϋπηρεσία και στους δύο κλάδους, αυτή θα υπολογίζεται χωριστά για κάθε κλάδο. Για παράδειγμα, εκπαιδευτικός που διέθετε 2 πτυχία, Μαθηματικού και Φυσικού και είχε προϋπηρεσία μοιρασμένη ανάμεσα στους δύο κλάδους, (πχ: 3 χρόνια στο ΠΕ-03 και 1 χρόνο στον ΠΕ-04), δεν θα έχει αθροιστική προϋπηρεσία (όχι 4 χρόνια όπως ισχύει, αλλά 3 ή 1 χρόνια). Η προϋπηρεσία θα αφορά αποκλειστικά στον κλάδο που γίνεται η αίτηση.

Είναι γνωστό ότι αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν δύο πτυχία, όπως επίσης είναι γνωστό ότι και στην πράξη πολύ πιθανό θα κληθούν μετά το διορισμό τους να διδάξουν μαθήματα και με το 2ο πτυχίο τους.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για εκπαιδευτική προϋπηρεσία που έχει παρασχεθεί στο δημόσιο σχολείο και είναι δίκαιο να υπολογίζεται ολόκληρη. Άλλωστε η αναγνώριση της προϋπηρεσίας γίνεται κυρίως για την εκπαιδευτική ιδιότητα και εμπειρία και όχι τις επιστημονικές γνώσεις που τις πιστοποιεί το πτυχίο.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL