Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
"Είστε υπέρ των πιστοποιητικών κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων;" / Δίωξη... πολιτικών φρονημάτων για τον Μηταράκη οι απόψεις του διοικητή Πύργου!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Είστε υπέρ των πιστοποιητικών κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων;" / Δίωξη... πολιτικών φρονημάτων για τον Μηταράκη οι απόψεις του διοικητή Πύργου!

Πλήρη κάλυψη έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης στους κομματικούς διορισμούς 32 διοικητών στις δομές προσφύγων και μεταναστών, ακόμη και σε εκείνον που εξέφρασε αντιισλαμικές απόψεις («το Ισλάμ αποτελεί απειλή για την εθνική και διεθνή ασφάλεια»). Ο υπουργός υποστήριξε ότι το κράτος παίρνει τον έλεγχο των δομών από τις ΜΚΟ, αλλά ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιώργος Καμίνης τον διέψευσε λέγοντας: «Δεν τον παίρνει το κράτος. Τον παίρνει το κόμμα». Κατήγγειλε μάλιστα ότι «σχεδόν το ένα τρίτο όσων διορίστηκαν είναι στελέχη της Ν.Δ.», αναφέροντας ενδεικτικά τρεις διορισμούς:

- Γρεβενά: πρώην υποψήφιος βουλευτής.

- Καβάλα: μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας και στενός συνεργάτης του υπουργού Άμυνας.

- Βέροια: στέλεχος ΟΝΝΕΔ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

«Δεν το διάβασα, ούτε θα το διαβάσω»...

Όπως ήταν φυσικό, ο Γ. Καμίνης εστίασε στην περίπτωση της δομής στον Πύργο, όπου ο διοικητής που διόρισε η Ν.Δ. έχει γράψει βιβλίο εναντίον του Ισλάμ. «Στην καλύτερη περίπτωση σας εξαπάτησε, γιατί απέκρυψε ένα σημαντικότατο στοιχείο από το βιογραφικό του» τόνισε.

Για «κραυγές λαϊκισμού» έκανε λόγο ο Ν. Μηταράκης και αναρωτήθηκε: «Είστε υπέρ των πολιτικών διώξεων; Είστε υπέρ των πιστοποιητικών κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων από τους υποψηφίους;». Ανέφερε ότι «ο συγγραφέας που έγραψε το συγκεκριμένο βιβλίο είναι εν ενεργεία στρατιωτικός δικαστής κι όταν ήταν υπότροφος του Πανεπιστημίου της Λουκέρνης, έκανε μία μελέτη για την ελβετική νομοθεσία πάνω στο πώς αντιμετωπίζει τα τζαμιά και εξέφρασε τις απόψεις του για ένα θέμα που κάθε πολίτης, στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, έχει δικαίωμα να έχει άποψη. Εγώ σέβομαι τις απόψεις όλων». «Δεν λέω ότι συμφωνώ με αυτό το βιβλίο. Δεν το έχω διαβάσει και ούτε έχω στόχο να το διαβάσω» ανέφερε και πρόσθεσε ότι στο βιογραφικό «ίσως έπρεπε να είχαμε ζητήσει κοινωνικές και πολιτικές δράσεις και δημοσιεύσεις».

Παρανόμησε

«Κανείς δεν μιλάει για πολιτικά φρονήματα γενικά. Όταν, όμως, καλείστε να διορίσετε κάποιον ο οποίος θα ασκήσει καθήκοντα μεταξύ των οποίων το πρωτεύον είναι η κοινωνική ένταξη των ανθρώπων αυτών, των αιτούντων άσυλο, θα πρέπει τουλάχιστον να ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς μεροληψία» απάντησε ο Γ. Καμίνης και ρώτησε: «Ο κύριος αυτός, στην καλύτερη περίπτωση, σας εξαπάτησε. Ο κύριος αυτός παρανόμησε γιατί υπέγραψε δήλωση ότι αυτά τα οποία έχει καταθέσει ως στοιχεία είναι αληθή. Δεν υπάρχει αλήθεια κολοβή. Υπάρχει μία αλήθεια, δηλαδή ψέμα. Ο κύριος αυτός έχει δηλώσει ψέματα, έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα. Έχετε καθήκον να ανακαλέσετε τον διορισμό του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL