Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Για ψύλλου πήδημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για ψύλλου πήδημα

Δεν θα δουν όλοι οι άνθρωποι στη φωτογραφία αυτή το ρατσιστικό μίσος που εκπέμπει το πρόσωπο του αστυνομικού. Υπάρχουν πάρα πολλοί που θα απαντήσουν ότι, δυστυχώς, η εγκληματικότητα θέλει βία για να αντιμετωπιστεί και ότι η βία έχει παρατράγουδα.

Ότι τόσοι λευκοί πέφτουν θύματα της εγκληματικότητας των μαύρων αλλά κανείς δεν συγκινείται. Ότι αυτά συμβαίνουν γενικώς και ότι το βασικό πρόβλημα είναι οι δικαιωματιστές που ξεσηκώνουν τον κόσμο με το παραμικρό. Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι για μια καλύτερη κοινωνία χρειαζόμαστε αστυνομικούς που να σκοτώνουν για ψύλλου πήδημα, την εκδίωξη των ξένων και το δικαίωμα της ελεύθερης οπλοφορίας για όλους τους δεξιούς λευκούς νοικοκυραίους.

Η αντίληψη αυτή κυβερνά ήδη την Αμερική, στο πρόσωπο ενός πάμπλουτου ηλίθιου, και φαίνεται να είναι το κατεξοχήν ανερχόμενο πολιτικό ρεύμα και στην Ευρώπη. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι ακροδεξιοί λαϊκιστές της Alt Right καταφέρνουν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά την ανασφάλεια και την απογοήτευση ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων, που πίστεψαν ότι ο καπιταλισμός θα τους εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές μέλλον.

Κάνουμε λάθος αν νομίζουμε ότι τα επόμενα χρόνια η υπεράσπιση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων θα είναι χόμπι για σχολαστικούς. Ο κόσμος πηγαίνει συνεχώς προς το χειρότερο. Δεν πρόκειται να βελτιωθεί αν δεν βρεθεί τρόπος να μειωθούν οι τρομακτικές ανισότητες και η τεράστια κοινωνική ανασφάλεια. Και αυτό δεν θα γίνει με εξαγγελίες και υποσχέσεις. Θα γίνει με αγώνες. Τους οποίους κερδίζει πάντα αυτός που τους κάνει.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL