Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Επαρχιωτικός "καπιταλισμός" και κορωνοϊός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επαρχιωτικός "καπιταλισμός" και κορωνοϊός

Στην πατρίδα του καπιταλισμού, η Amazon αποφάσισε να επενδύσει 1 δισ. για να κάνει τεστ και να παράσχει προστατευτικά μέσα στους υπαλλήλους της, στήνοντας παράλληλα δομές απολύμανσης των χώρων εργασίας και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της Covid-19. Γιατί; Για να μην εξαναγκαστεί στο επόμενο κύμα σε lockdown και χάσει τα υπερκέρδη της.

Στην πατρίδα του καπιταλισμού, η Wall Street ξανάνοιξε αφού διασφάλισε ότι τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες αναλαμβάνουν τη νομική ευθύνη αν ένας υπάλληλός τους αρρωστήσει ή κολλήσει κάποιον συνάδελφό του. Στην πατρίδα του καπιταλισμού, από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι τα MacDonalds, όλοι παίρνουν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και συνεχούς απολύμανσης για να μη χάσουν μια μέρα παραγωγής, στην επόμενη έξαρση του ιού.

Στη χώρα της κυβέρνησης -“καπιταλισμό έχουμε”- Μητσοτάκη, ο αντ’ αυτού Γ. Γεραπετρίτης διαλαλεί ότι δεν θα ξανάχουμε lockdown -μακάρι- επειδή... μάθαμε “να τηρούμε κατά βάση τους κανόνες υγιεινής” και αποκτήσαμε μερικές Εντατικές παραπάνω ώστε να “έχουμε μια πολύ μεγάλη χωρητικότητα για να αντεπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε επιδημιολογική έξαρση”...

Όταν στην Αθήνα λένε “καπιταλισμό έχουμε”, δεν εννοούν ούτε επενδύσεις στην προστασία ούτε νομικούς κανόνες ούτε τίποτε άλλο παρά μια βαλκανική εκδοχή του σουηδικού μοντέλου: Εκτιμούν ότι το σύστημα Υγείας θα αντέξει, απομακρύνουν τον Τσιόδρα από τα φώτα της δημοσιότητας και προχωρούν στη νέα - παμπάλαια (οικονομική τους) “κανονικότητα”... Τόσο απλά...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL