Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Γ. Βαρεμένος: Ένα νεο-φιλελεύθερο θαύμα - Στο Μετρό Θεσσαλονίκης φύτρωσαν λεφτόδεντρα !
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Βαρεμένος: Ένα νεο-φιλελεύθερο θαύμα - Στο Μετρό Θεσσαλονίκης φύτρωσαν λεφτόδεντρα !

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Γ. Βαρεμένου στον Ρ/Σ  “North 98 FM” της Θεσσαλονίκης:

Την αντιστροφή της πραγματικότητας και της συγκάλυψης του οικονομικού και κοινωνικού πλήγματος που υφίσταται η Θεσσαλονίκη με την ανατροπή του σχεδιασμού για την αποπεράτωση του Μετρό Θεσσαλονίκης στα τέλη του 2020 (πλην του σταθμού Βενιζέλου), επιχείρησαν ο επικεφαλής του επιτελικού κράτους και αρχηγός του μηντιακού  στρατού πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και ο αρμόδιος υπουργός Κ. Καραμανλής.

Επιχειρούν να μεταθέσουν σε άλλους τις ευθύνες για το χουβαρντιλίκι των αποζημιώσεων προς τους ισχυρούς -τη στιγμή που η μεσαία τάξη περιμένει στην ουρά της επαιτείας- και μιλάνε για ολοκληρωμένη παράδοση του έργου το 2023.

Εμφανίζονται να αγνοούν ότι χρονική μετάθεση της αποπεράτωσης ενός κεντρικότατου σταθμού Μετρό είχε γίνει και στην Αθήνα (σταθμός Μοναστηρακίου) χωρίς το έργο να χαρακτηρισθεί “κολοβό” και παραβλέπουν την οργή και τις προσφυγές στο ΣτΕ που προκαλούν οι εμμονές τους.

Στη θέση της περικεφαλαίας, ο αρμόδιος υπουργός φόρεσε την κάσκα και καταδύθηκε στο έργο για να δει την αφαίρεση της άμμου από τα αρχαία, που είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σε αρμόδιους εκφραστές προειλημμένων και μονομερών πολιτικών αποφάσεων, με την υποτακτική επίνευση της υπουργού Πολιτισμού.

Επί πλέον, ο κ. Καραμανλής αποκάλυψε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, προαναγγέλλοντας τον σχετικό διαγωνισμό. Η απαράδεκτη αυτή επιλογή αυτή έρχεται σε αντίθεση τόσο με την αναγκαιότητα δημόσιας διαχείρισης κρίσιμων κοινωνικών υποδομών, όπως περίτρανα αναδείχθηκε κατά την πρόσφατη υγειονομική κρίση, όσο όμως κι από την αρνητική εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών στις χώρες (όπως λ.χ. η Μεγάλη Βρετανία) όπου επιχειρήθηκε η ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας σιδηροδρομικών υποδομών. Η εκτόξευση του δείκτη ατυχημάτων οδήγησε πανευρωπαϊκά στην αναθεώρηση αυτών των σχεδιασμών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προνοήσει ιδρύοντας το 2017 τον ΑΣΥΘ (Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης), ως τον δημόσιο φορέα που θα είχε την ευθύνη λειτουργίας και συντονισμού του συνόλου των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης (συμπεριλαμβανομένου του Μετρό). Η κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε τον ΑΣΥΘ και νεκρανέστησε τον αμαρτωλό ΟΑΣΘ. Τώρα έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύπτεται το γιατί: Followthemoney.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL