Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση μετά την απόρριψη όλων των μαρτύρων που πρότεινε / ΣΥΡΙΖΑ: Πραξικόπημα κατά του κράτους δικαίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση μετά την απόρριψη όλων των μαρτύρων που πρότεινε / ΣΥΡΙΖΑ: Πραξικόπημα κατά του κράτους δικαίου

Στα άκρα οδηγεί την Προκαταρκτική Επιτροπή η Ν.Δ. Ήδη χθες αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν διαπίστωσε ότι με συνοπτικές διαδικασίες απορρίπτονταν όλες οι προτάσεις του για κλήσεις μαρτύρων, και είναι ορατό το ενδεχόμενο να μείνουν μόνο η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία θέλει να ελέγξει την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αλλά αρνείται να καλέσει τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που εποπτεύουν την Εισαγγελία Διαφθοράς!

Επί της ουσίας η Ν.Δ. έχει βάλει όλα τα αυγά της στο καλάθι του Σάμπι Μιωνή και στις δικές του καταγγελίες. Στο πλαίσιο αυτό καλεί ως υπόπτους τους Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, Γιάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρο Τάρκα και τη Γιάννα Παπαδάκου, ενώ επιφυλάχθηκε για άλλους μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ν.Δ. εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμη και να μην καλέσει ποτέ στην Επιτροπή την Ελ. Τουλουπάκη και τους βοηθούς εισαγγελείς Διαφθοράς αν διαπιστωθεί ότι έχουν δώσει γραπτές εξηγήσεις στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευάγγελο Ζαχαρή που διεξάγουν ανάκριση για την Εισαγγελία Διαφθοράς!

Είναι φανερό πλέον ότι η σκευωρία με τη Novartis - σκάνδαλο, που ελέγχει η Ελ. Τουλουπάκη, δεν βγήκε -και πλέον όλες οι ελπίδες πέφτουν στον Σ. Μιωνή...

Οι μεθοδεύσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Επιτροπή δεν μπορεί να καταστήσει κάποιους υπόπτους πριν από τη σύνταξη του πορίσματος. Δεν μπορούμε να καταστήσουμε υπόπτους κάποιους επειδή τους χαρακτήρισε έτσι ένας ιδιώτης, ο Σ. Μιωνής» τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

«Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου αφορά αυτοτελείς πράξεις, οι οποίες αναφέρονται από έναν και μόνο ιδιώτη, τον Σ. Μιωνή. Εμείς είμαστε εισαγγελείς ειδικών καθηκόντων. Δεν είναι θέσφατο τα όσα καταγγέλλει ο Σ. Μιωνής, το αντίθετο μάλιστα. Εμείς ψάχνουμε την αλήθεια και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς καταθέσεις μαρτύρων, χωρίς αποδεικτικό υλικό. Εμμένουμε να εξεταστούν όλοι οι παράγοντες που μπορούν να συνεισφέρουν επί του ερευνητέου θέματος» φέρεται να υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

Προειδοποίησε δε ότι «χωρίς τη διασφάλιση των εχεγγύων, εμείς θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά αν θα συνεχίσουμε να παριστάμεθα μόνο για να προβάλλουμε ενστάσεις στις μεθοδεύσεις σας».

«Αφού αρνείστε τα πάντα, δεν μας δίνετε το πόρισμα, που το έχετε έτοιμο, για να μην ταλαιπωρείτε και την Επιτροπή;» διαμαρτυρήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Ποιους πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να κληθούν οι επόπτες αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Κώστας Παπαγεωργίου και Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, οι εισαγγελείς Γιώργος Καλούδης και Ηλίας Ζαγοραίος, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και ο δικηγόρος του Μανώλης Μαργωμένος, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τάρκας, ο εκπρόσωπος του Σάμπι Μιωνή κ. Ιατρού, η πρ. γενική επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ζήτησε να κληθεί για εξέταση και πάλι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Προκατασκευασμένο πόρισμα

“Ένα ακόμη πραξικόπημα κατά του κράτους δικαίου” καταγγέλλουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή.

Θυμίζοντας τον πραξικοπηματικό τρόπο αποκλεισμού Τζανακόπουλου - Πολάκη, την κατάρρευση της δήθεν «σκευωρίας» στο σκάνδαλο Novartis, την εξέταση πλειάδας μαρτύρων παντελώς άσχετων με την υπόθεση και την καλπονοθεία σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, στηλιτεύουν “την αδιανόητη και πρωτοφανή απόφαση της Ν.Δ. ν' απορρίψει όλους τους μάρτυρες που προτάθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση” -“δείγμα ότι κινείται βάσει προαποφασισμένων σχεδίου και μεθοδεύσεων”- και τονίζουν ότι “δυστυχώς η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης μετατράπηκε από συλλογικό εισαγγελέα σε επιτροπή αποκλειστικά της πλειοψηφίας”.

“Φαίνεται ότι στο προκατασκευασμένο πόρισμα της Ν.Δ. δεν χωρούν μάρτυρες και αποδεικτικό υλικό, γιατί προφανώς την τρομάζει η αλήθεια”.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL