Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Χ. Μαμουλάκης: Προτεραιότητα ο τουρισμός - Απαραίτητα τα ουσιαστικά μέτρα στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και επαγγελματιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Μαμουλάκης: Προτεραιότητα ο τουρισμός - Απαραίτητα τα ουσιαστικά μέτρα στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Στη σύσκεψη για τα μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, παρευρέθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Καστελάκη, αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του προβλήματος σε μια προσπάθεια να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για το μέλλον της τοπικής οικονομίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Βουλευτών, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρειας Κρήτης, ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕΔ Κρήτης), του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, των φορέων του τουρισμού (Ένωσης Ξενοδόχων, Ιδιοκτητών Διαμερισμάτων Φιλοξένια, Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, Συλλόγου Δ/ντων Ξενοδοχείων), των εκπροσώπων των επαγγελματικών οργανώσεων (ΟΕΒΕΝΗ, Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Συνδέσμου Επισιτισμού), καθώς και υπηρεσιακών στελεχών.

«Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση σε ότι αφορά το μέλλον της τοπικής μας οικονομίας, το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων, επιχειρήσεων και επαγγελματιών της Κρήτης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Η εξαιρετικά σημαντική για την χώρα και ιδιαίτερα για την Κρήτη τουριστική «βιομηχανία», ρηγματώνεται.

Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό η Πολιτεία, να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δώσει ουσιαστικές λύσεις. Και για τις επιχειρήσεις αλλά και για τους εργαζομένους.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει φανεί ελλιπής τόσο στο ζήτημα των μέτρων, όσο και της πρόθεσης να υποστηρίξει αποτελεσματικά τον κλάδο. Οφείλει όμως να αντιληφθεί ο κ. Μητσοτάκης, ότι μόνο με την κατάλληλη υγειονομική θωράκιση και την αποτελεσματική οικονομική στήριξη μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, ειδικά σε τομείς ύψιστης προτεραιότητας όπως είναι ο τουρισμός».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL