Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Ν. Δένδιας: Παρατηρήθηκε κινητικότητα στον Έβρο - Διαψεύδει κατάληψη ελληνικού εδάφους (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Δένδιας: Παρατηρήθηκε κινητικότητα στον Έβρο - Διαψεύδει κατάληψη ελληνικού εδάφους (Video)

Ο υπουργός Εξωτερικών για να βγει από τη δύσκολη θέση μετά τις κυβερνητικές παλινωδίες στο θέμα αυτό επέλεξε τον εύκολο δρόμο των επιθέσεων στο ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησε να ζητήσει ενημέρωση για το τι ακριβώς συνέβη.

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση υποτάσσει την εξωτερική πολιτική της χώρας στις εκάστοτε μικροκομματικές της σκοπιμότητες (Video)

Ο Ν. Δένδιας στο ΣΚΑΙ επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για «ανοησίες» και μικροκομματικές σκοπιμότητες αλλά μάλλον καλύτερα τα βέλη του να τα στρέψει στην Ομάδα Αλήθειας της Ν.Δ. και όχι στην αξιωματική αντιπολίτευση που έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει να ενημερωθεί επίσημα για τόσο κρίσιμα ζητήματα και εκείνος οφείλει να δίνει τις απαραίτητες απαντήσεις.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή, προέκταση επέκταση στο φράκτη στον Έβρο. Η Τουρκία μας επέδωσε διακοίνωση με την οποία ζητούσε να της δηλώσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη. Επ’ αυτού η Ελλάδα απάντησε αρνητικά. Είπαμε ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά επί ελληνικού εδάφους και δεν έχουμε κανένα λόγο να τις γνωρίσουμε οτιδήποτε» εξήγησε ο κ. Δένδιας.

«Κατόπιν παρατηρήθηκε κινητικότητα από τουρκικής πλευράς σε ένα σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή του φράχτη. Κατόπιν αυτού το Υπουργείο Εξωτερικών έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον Πρέσβη της Τουρκίας απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού».

Σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα αγγλικών εφημερίδων ο Νίκος Δένδιας απάντησε:

«Η SUN υιοθέτησε τον ισχυρισμό περί κατάληψης από Τούρκους 16 στρεμμάτων ελληνικού εδάφους. Το χειρότερο είναι ότι αυτόν τον απολύτως ψευδή ισχυρισμό τον υιοθέτησε κατ’ αρχήν ελληνικό ακροδεξιό κόμμα και μετετράπη σε στοιχείο διαλόγου στην ελληνική δημόσια ζωή, μέσω διαφόρων προσώπων στα τηλεοπτικά μέσα. Υπερακόντισε δε, την ανοησία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωση του με ρώτησε αν ο ελληνικός στρατός υποχώρησε επί ελληνικού έδαφος εν όψη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.»

«Το εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να γίνει κλωτσοσκούφι για δημοσκοπικά συμφέροντα» λέει ο υπουργός ενός κόμματος που εκμεταλλεύτηκε μέχρι εσχάτων τα εθνικά ζητήματα και δίχασε τον ελληνικό λαό καλύπτοντας εθνικιστικά συλλαλητήρια, ακόμα και έκνομες πράξεις και τραμπουκισμούς κατά βουλευτών, για τη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία ορθά αποδέχθηκε και προασπίζει εκ των υστέρων.

Το ερώτημα που παραμένει όμως είναι γιατί ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ είχε πει: «υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου εξαιτίας των αλλαγών της κοίτης του ποταμού» «μπορούν να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά να λυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα» και γιατί έπρεπε να φτάσει Κυριακή για να διαψεύσει;

«Όταν δε, μια κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι το θέμα δεν είναι τα πολλά ή τα λίγα μέτρα υποχώρησης, αλλά το έλλειμμα στρατηγικής της έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, τότε αυτή η κυβέρνηση είναι τουλάχιστον επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα» κατέληγε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL