Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Γ. Σαρακιώτης: Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τρικ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Σαρακιώτης: Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τρικ (Video)

Aυτό τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις κατηγορίες του εκπροσώπου της ΝΔ περί ψευδών ειδήσεων εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κυβερνητική πολιτική στο Open και πρόσθεσε «Αν δεν τους αρέσουν αυτά που αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις τοποθετήσεις τους και αν δεν ακούν την κραυγή αγωνίας της κοινωνίας, ας διαβάσουν τι λέει ο Σ.Ε.Β., ο οποίος τονίζει ότι θα έχουμε απώλεια 580.000 θέσεων εργασίας έως τον Ιούλιο και δε νομίζω να είναι κάποιο έντυπο φίλα προσκείμενο στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Αν δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία, πραγματικά λυπάμαι».https://www.youtube.com/embed/8hnCvmuXzds

Επιπροσθέτως, ασκώντας κριτική συνολικά στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και των πρωτοβουλιών της στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε ότι «αυτό που προσπάθησε να πράξει δειλά-δειλά το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση της Ν.Δ., έρχεται να το θεσμοθετήσει τώρα εκμεταλλευόμενη την πανδημία, δηλαδή τη μονιμοποίηση των αναστολών των συμβάσεων και τις μειώσεις των μισθών σε αντίθεση με ό,τι πράττουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Η σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ είναι δυστυχώς αμείλικτη. Η επιδότηση ύψους 30% για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα είναι το μικρότερο ποσοστό στην Ευρώπη, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε ποσοστό 70-80-90%. Η χώρα μας είναι ουραγός».

Καταλήγοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε: «Λυπάμαι που η Ν.Δ. και τα στελέχη της συνεχίζουν να προσπαθούν να διαχειριστούν τη μεγάλη οικονομική κρίση, που έρχεται, με μόνο στόχο την επικοινωνία. Η αγορά, αυτή τη στιγμή, στενάζει και αγωνιά και εντείνεται διαρκώς η ανασφάλειά της. Ακούμε από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς για δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ελάχιστα χρήματα φτάνουν στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους.

Ας ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και ας μη μένουν στο πλαίσιο της επικοινωνίας. Αντί οι συμπολίτες μας να δουν προτάσεις πραγματικές και υλοποιήσιμες, βλέπουν στελέχη της Ν.Δ. να λένε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ότι «έχουμε καπιταλισμό και δεν μπορούμε να τις στηρίξουμε όλες» ή ότι «δεν είναι ασφαλιστική εταιρεία το κράτος» ενώ, την ίδια στιγμή, ακούνε τους Υπουργούς να λένε ότι εργάζονται νυχθημερόν για πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, όπως π.χ. η Aegean, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στήριξής τους».

τε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL