Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
Μέχρι και οι δημοσιογράφοι στο ΣΚΑΙ «την λένε» στον Πέτσα για τις μειώσεις των μισθών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέχρι και οι δημοσιογράφοι στο ΣΚΑΙ «την λένε» στον Πέτσα για τις μειώσεις των μισθών (Video)

Μοιάζει να αιφνιδιάστηκε όταν τον ρώτησαν στο ΣΚΑΙ για την μείωση των μισθών 20%. Γιατί όταν τα έλεγε η ΑΥΓΗ ήταν «καταστροφολογία», εμπάθεια και μικρότητες της αντιπολίτευσης. Όταν τον ρωτούν στο ΣΚΑΙ για τις μειώσεις 20% που έλεγε ότι έρχονται η ΑΥΓΗ δεν μπορεί πια να υπεκφεύγει να απαντήσει. Πόσο μάλλον όταν την ίδια μέρα με πρωτοσέλιδο της ασκεί κριτική η Καθημερινή για την μειωμένη επιστροφή που θα δουν από τα ενοίκια που έχασαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

«Θέλουμε τον εργαζόμενο στη θέση του και όχι με επίδομα ανεργίας. Θέλουμε να μην μπουν λουκέτα και όλοι μαζί κράτος, εργοδότες, εργαζόμενοι να βάλουμε πλάτη…» ρώτησε ο Στ. Πέτσας όταν τον ρώτησαν για τις μειώσεις 20% στους μισθούς.

Δεν υπάρχει μειωμένος μισθός μπροστά στο 0

«Θέλουμε μια επιχείρηση που έχει μείωση 50% του τζίρου της να διώξει το 50% των εργαζομένων της; Αυτό θέλουμε;» ρώτησε ο Σ. Πέτσας για να λάβει την απάντηση από το δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ: «Αυτό που λέτε είναι σαν το ανέκδοτο του Χότζα. Το ακούγαμε 10 χρόνια»

Του υπέδειξαν ότι θα χρειαζόταν παρέμβαση από το κράτος. Ωστόσο εκείνος συνέχισε: «Δεν υπάρχει μειωμένος μισθός. Μπροστά στο λουκέτο συγκρίνεται κάποιος με το 0 όχι με το προηγούμενο καθεστώς. Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις σε λειτουργία και τους εργαζόμενους στη θέση τους».

«Έχουμε δείξει ότι όλους τους έχουμε καλύψει με ικανό τρόπο για ικανό χρονικό διάστημα. Το σχέδιο που παρουσιάσαμε χθες έχει βάθος 5 μηνών. Φυσικά και είναι προσωρινό το μέτρο ως το τέλος Σεπτεμβρίου και δεν μπορούν να απολύσουν ή να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις.»

«Να βάλουμε όλοι πλάτη» λένε τώρα, αλλά όλοι ξέρουν ποιοι βάζουν πλάτη τελικά.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL