Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυταρχική κομματική παράδοση

Δεν είναι οικογενειακή παράδοση αυτό που συνέβη χθες στη Βουλή, και μάλιστα σε ζωντανή αναμετάδοση. Δεν είναι παράδοση μιας οικογένειας, για να είμαστε ακριβείς, επειδή “έτυχε” το 1985 ο Λευτέρης Καλογιάννης (αποκαλούμενος έκτοτε “Καλπογιάννης”) να έχει πάρει στον ώμο την κάλπη κατά την -στιγματισμένη από τα διαβόητα έγχρωμα ψηφοδέλτια- προεδρική εκλογή για την ανάδειξη του Χρήστου Σαρτζετάκη και τώρα “έτυχε” να είναι ο γιος του Σταύρος Καλογιάννης ο πρωταγωνιστής -ο ένας από τους πρωταγωνιστές, γιατί υπάρχει και το προεδρείο του σώματος- του αδιανόητου περιστατικού που οδήγησε στο άνοιγμα της κάλπης.

Αυτό που αναδείχθηκε είναι μια κομματική παράδοση ευτελισμού του Κοινοβουλίου, που διόλου τυχαία ήρθε ως αποκορύφωμα μιας διαδικασίας που ξεκίνησε με τον αποκλεισμό του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική για να συνεχιστεί με μια σειρά ακροβασίες που τραυμάτιζαν καθημερινά το κύρος του θεσμού.

Το γεγονός ότι πηγές της “γαλάζιας" Κ.Ο. επιχείρησαν να δικαιολογήσουν το... άνοιγμα της κάλπης μεσούσης της ψηφοφορίας -κάτι που δεν συμβαίνει ούτε σε εκλογές των τόσο συκοφαντημένων 15μελών...- δείχνει απλώς πόσο ισχυρή είναι η ομηρεία τής ηγετικής ομάδας της κυβερνώσας Ν.Δ. από τη συνιστώσα Σαμαρά και -κυρίως αυτό, που είναι και το πιο ανησυχητικό για τον τόπο και τη δημοκρατία- από μια παράδοση αυταρχισμού στην οποία έχει διακριθεί διαχρονικά η ελληνική Δεξιά δεκαετίες τώρα...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.
Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ψεύτης κ. Βρούτσης

Θα ήταν χρήσιμο να εξετάσει κάποιος συνολικά τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει ώς τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απέναντι στην τεράστια κοινωνική κρίση που προκαλεί η πανδημία. Γιατί αυτό αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις προθέσεις της απέναντι στον κόσμο της εργασίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο