Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ραγκούσης σε Πλεύρη που έσπασε το απόρρητο: "Θα το πιεις το ποτήρι μέχρι τέλους" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ραγκούσης σε Πλεύρη που έσπασε το απόρρητο: "Θα το πιεις το ποτήρι μέχρι τέλους" (Video)

Ο Θάνος Πλεύρης έσπασε το απόρρητο και αποκάλυψε στοιχεία που ακούστηκαν στις συνεδριάσεις της Προανακριτικής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε όχι μόνο ότι έσπασε το απόρρητο, αλλά και ότι παρουσίασε αποσπασματικά τα στοιχεία για τον διάλογο Αγγελή-Δημητρίου περί Ρασπούτιν.

Ραγκούσης: Απλώς είπε ότι ήρθε ο Αγγελής και είπε στην Δημητρίου ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Να αναγκαστεί τώρα ο Θ. Πλεύρης να πει όλη την αλήθεια. Αφού σπάσατε το απόρρητο, θα πάρετε όλη την ευθύνη και θα τα πείτε όλα. 

Πλεύρης: Όταν παραιτήθηκε ο κ. Αγγελής λέει πίσω από το δημοσίευμα της Δημοκρατίας είναι ο Παπαγγελόπουλος και του λέει «τι μου λες παιδί μου τώρα».

Ραγκούσης: Θα το πιεις όλο το ποτήρι μέχρι τέλους. Τι άλλο ρώτησε η Δημητρίου των Αγγελή, το ξέρεις πολύ καλά. Αποκρύψατε τι τον ρώτησε η Δημητρίου. Έχετε ηθική και πολιτική, αν όχι νομική υποχρέωση.

Πλεύρης: Είπε φέρτε αποδείξεις και τι έκανε ο Αγγελής; Στις 21/02 κατέθεσε την αναφορά του που λέει τι έκανε ο Ρασπούτιν και αυτή η αναφορά έμεινε στο συρτάρι και έμεινε εκεί μέχρι το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.

Ραγκούσης: Εσάς σας περνάει από το μυαλό ότι μπορείτε να το σώσετε αυτό που κάνατε. Αποκαλύπτεται το μέγεθος της ανηθικότητας, διότι όχι μόνο έχετε χρησιμοποιήσει απόρρητο υλικό, αλλά το έχετε διαστρεβλώσει.

Ο Παύλος Πολάκης όταν πήρε το λόγο υπενθύμισε ότι το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί από δική του αναφορά για τους προστατευόμενους μάρτυρες που ήταν ζητήματα ήδη γνωστά και δημοσιευμένα σε φιλικά προς τη Ν.Δ. σάιτ.

Νωρίτερα στην τοποθέτηση του ο Γιάννης Ραγκούσης επέκρινε τη Ν.Δ. για τους χειρισμούς της υπογραμμίζοντας ότι «κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι η σημερινή σας πρόταση είναι επίσημη ομολογία συντριβής σας».

«Αν είχε τεκμηριωθεί η ύπαρξη σκευωρίας στην υπόθεση Novartis, θα είχε τεκμηριωθεί και η ύπαρξη ενός: του αρχισκευωρού, του «Ρασπούτιν». Οπότε δεν θα είχατε καμία ανάγκη ούτε για διεύρυνση του κατηγορητηρίου, ούτε για περαιτέρω εξετάσεις μαρτύρων, ούτε για καθυστερήσεις. Ερευνήστε όσο θέλετε και όσα θέλετε. Και για τον Παπαγγελόπουλο και για τη μάνα του και για τον πατέρα του και όλους όσους εσείς νομίζετε ότι πρέπει να διερευνηθούν μπας και κάτι στο τέλος σας προκύψει», ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Δ. Παπαγγελόπουλου με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στο γραφείο του Νίκου Παππά. «Μας λένε, είναι δουλειά του υπουργού να παρεμβαίνει; Είναι δουλειά του υπουργού να μεσολαβεί, να προκύψουν διακανονισμοί; Δεν μου λέτε, αγαπητοί συνάδελφοι, ας πούμε ότι δεν είναι δουλειά του υπουργού. Είναι δουλειά του πρωθυπουργού; Είναι δουλειά του Αντώνη Σαμαρά να κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα, λίγα χρόνια πριν, και ευχόμαστε να τα έχει κάνει και να το πει δημοσίως μετά από παρέμβαση Νετανιάχου και όχι μετά από παρέμβαση άλλων εξωθεσμικών κέντρων…».

Ολόκληρη η ομιλία του Γιάννη Ραγκούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL